Managing Director/Verksamhetschef till Axfoodbolaget Mat.se

Rekryterare
Mat.se
Plats
Göteborg & Stockholm
Annonserat
den 4 juni 2018
Stängs
den 14 juni 2018
Ref:
AEEE-510541
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept. Som verksamhetschef för Mat.se kommer du vara med och bidra till lönsam tillväxt i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss
Mat.se är en matbutik på nätet som vill revolutionera dagligvaruhandeln med mindre svinn, hållbara transporter och bra service vilket hjälper kunden att både spara tid och handla bättre.

Dagligvaruhandeln har unika förutsättningar att driva e-handel med en hög frekvens av inköp och stor lojalitet samtidigt som det finns många utmaningar. Som nytillkommen medlem i Axfoodfamiljen finns nu stora möjligheter för Mat.se att investera i tillväxt och utveckling av affären.

Det här får du göra
Som verksamhetschef kommer du att leda det operativa arbetet och vidareutveckla bolaget med målet att skapa stark tillväxt och ökad lönsamhet. Du har ansvar för att utveckla och effektivisera det kommersiella kunderbjudandet, organisation och arbetssätt, samt varuflöden och bakomliggande tekniska e-handelsplattformar.

Du kommer få fördelarna av att vara ett entreprenöriellt drivet bolag och samtidigt kunna dra nytta av Axfoods storlek och kompetens. Din uppgift är att integrera Mat.se och Middagsfrid lagom mycket inom koncernen och bidra med kompetens och kompletterande erbjudanden till Willys och Hemköps e-handelskoncept.

Arbetet utgår från kontoret i Göteborg eller Axfoods huvudkontor i Stockholm och innebär resor mellan kontoren 1-3 dagar i veckan. Du rapporterar till Carl Stenbeck, Chef för Strategi och Affärsutveckling, koncernledningsmedlem i Axfood samt Ordförande i styrelsen för Mat.se.

Det här förväntar vi oss
Vi söker dig som har jobbat med e-handel av fysiska varor med ett stort kommersiellt intresse, insikt i kundbeteende och vet vad som krävs för att attrahera och konvertera e-handelskunder. Förståelse för digital marknadsföring, konverteringsoptimering, digital affärsutveckling samt sortimentsfrågor kommer att vara viktigt liksom god insikt i tekniska plattformar och förståelse för varuförsörjning inom e-handel. Du har tidigare arbetat framgångsrikt med e-handel av konsumentvaror.

Du är en synnerligen god ledare och har erfarenhet av att arbeta i en linjeroll i ledningsgrupp med personalansvar. Du har en genuin förmåga att leda genom andra och lyckas genom ditt engagemang få med dig organisationen och driva mot gemensamma mål.

Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli.

Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik.

Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Låter detta intressant?
Vi rekryterar löpande och vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 14 juni. Skicka din skriftliga ansökan inklusive CV till application@alumniglobal.com och skriv AEEE-510541 i ämnesraden.

Liknande jobb

Liknande jobb