Danske Bank

Är du den vi söker till vårt Client Advisory-team?

Rekryterare
Danske Bank
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juni 2018
Stängs
den 21 juni 2018
Ref:
19079
Kontakta
Christian Törnqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Enligt våra medarbetare kännetecknas företagskulturen på Danske Bank av en positiv atmosfär, samarbete samt öppenhet. Om det är en miljö du vill arbeta i samt är analytiskt lagd och vill fokusera på finansiell problemlösning både på djupet och på bredden så kanske det är dig vi söker!

Till Client Advisory söker vi nu en person som vill komma in och stärka vårt team. Vi arbetar mestadels med problemställningar som är ränte- och valutarelaterade och är också aktiva med rådgivning inom regelverk samt allokeringsfrågor.

Typiska uppdrag

  • Ett företag vill ha hjälp med att analysera sin valuta- och ränteexponering samt  diskutera hedgingstrategier.
  • Göra peer-studier inom bolagssektorer, baserat på publik information jämförs risknivåerna inom gruppen.
  • Back-testing av affärsstrategier baserat på ränte- och valutainstrument.
  • Ett företag ska köpa ett utländskt bolag och vill ha alternativa lösningar angående finansiering och valutarisk.

Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder samt övriga avdelningar i banken för att kunna fånga de senaste trenderna och problemställningarna och vi siktar på att vara den främsta Client Advisory-avdelningen bland banker aktiva i Sverige. Danske Bank är även rankad etta på ett flertal produktområden i både Sverige och Norden i Prosperas kvalitetsundersökningar.

Vem söker vi?
Vi tror att du är civilingenjör och/eller civilekonom med några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet från den institutionella sidan är ett plus. Du kan säkerligen programmera, gärna i Python/MATLAB/VBA.

Förutom att du blir en del av ett framgångsrikt gäng med en oerhört stark vi-känsla får du lite extra på köpet. Vi sitter i centralt på Norrmalmstorg, har ett generöst friskvårdsbidrag, gemensamma aktiviteter så som (frivillig) löpträning med coach, frukost och AW. Som anställd har vi förmånliga bolån samt kontovillkor. Eftersom vi är en stor nordisk bank finns möjlighet till utvecklingsprogram både internt och externt. Givetvis arbetar vi aktivt med mångfald för att skapa bättre team!

Intresserad?
Om du har några frågor om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till Christian Törnqvist, Head of Institutional FX Sales, +46 (0)8-5688 0509.

Vi ser fram emot din ansökan!

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling
Skicka ansökan och CV senast 2018-06-21.

Om oss
Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.

Liknande jobb

Liknande jobb