Kvalitetschef till Elmo Sweden

Rekryterare
Elmo Sweden AB
Plats
Svenljunga
Annonserat
den 11 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Anna Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Elmo Sweden AB utvecklar, tillverkar och marknadsför läder till möbel- och bilindustrin. Av omsättningen på ca 460 MSEK, utgör exportdelen drygt 90 %. Elmo ingår i Rino Mastrotto Group SpA. Antalet anställda är 130 personer i Svenljunga. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO/TS 16949 och ISO 14001. Läs mer på elmoleather.com 

Det här är ett intressant och omväxlande arbete i ett expansivt och kvalitetsmedvetet företag. Som kvalitetschef på Elmo är du ansvarig för ledningssystem och förbättring av kvalitetsarbetet i fabriken Svenljunga.  Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar funktionellt till kvalitetschefen i moderbolaget i Italien. I rollen är du ytterst ansvarig för laboratoriet och laboratoriechefen rapporterar till dig. Arbetet innebär kundkontakter och även resor, eftersom en stor del av kunderna är internationella. 

Huvudansvaret är att driva ständiga förbättringar av process- och produktkvalitet, upprätta och uppdatera kvalitetsdokument, sammanställa och analysera statistik. Du är också aktiv i utbildningsinsatser samt initierar och driver projekt inom kvalitetsområdet.

Vi söker dig som har ingenjörsexamen och minst fem års erfarenhet av ledande befattning inom kvalitetsavdelning, allra helst från fordons- eller fordonskomponentindustrin. Du har goda kunskaper om metoder och verktyg i förbättringsarbete, t ex core tools, kvalitetssystemen ISO/TS 16949/IATF och ISO14001. Det är en stor fördel om du har drivit certifieringsarbete och du är van att förankra idéer och rutiner.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är stresstålig, strukturerad, analytisk likaväl som informell, kombinerat med affärsmässighet, samarbetsförmåga och teamkänsla. Som person är du drivande och kommunicerar lätt med kollegor i hela företaget. Mycket goda kunskaper i engelska är en förutsättning och övriga språkkunskaper meriterande.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 25 juni, men vänta inte med att hör av dig om du är intresserad. Vid frågor, kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97.

Liknande jobb

Liknande jobb