Junior jurist med intresse för bankrättsfrågor till FI

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2018
Stängs
den 4 augusti 2018
Ref:
1044
Kontakta
Emelie Lanner Sandberg
Kategori
Juridik
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Som junior jurist på Finansinspektionens (FI:s) avdelning för Bankrätt hanterar du ärenden som rör banker och andra kreditinstitut. FI arbetar bland annat med att se till att företagen har en god riskhantering, tillräckligt med kapital och att de driver en sund verksamhet. Du medverkar vid handläggning av tillståndsärenden, men även andra ärenden som rör sanktionsprövningar, regelgivning och juridiskt bistånd till tillsynsaktiviteter.

I din roll kommer du att ha kontakt med företag under tillsyn, företrädare för branschen, Regeringskansliet och eventuellt arbetsgrupper inom EU. Arbetet ger dig stor möjlighet att utveckla din kompetens och ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som inom EU.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen. Har du även utbildning inom ekonomi är det en fördel. Erfarenhet av arbete på domstol, myndighet, advokatbyrå eller bank är meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är tydlig i din kommunikation och bidrar med gott samarbete genom att relatera till andra på ett smidigt och lyhört sätt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta HR-specialist Emelie Lanner Sandberg på 08-408 984 19.

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till och med den 31 augusti 2019, med start i augusti 2018.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 4 juli 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Om oss
FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Fler sökningar så här