Företagsrådgivare till Aros Capital

Rekryterare
Academic Work
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 juni 2018
Stängs
den 19 juli 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du erfarenhet av företagsrådgivning och vill ta nästa steg i din karriär? Aros Kapital är inne i en expansiv fas och har precis öppnat upp kontor i Stockholm. Vi söker därför dig som vill vara med på deras spännande resa och som vill bli den första företagsrådgivaren och en nyckelperson på Stockholmskontoret. Vill du hellre jobba i en innovativ miljö än en konservativ? Då tror vi detta kan detta vara rollen för dig!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker en företagsrådgivare till Aros Kapital. Aros kapital är ett entrepenörsdrivet företag som grundades 2004 och har kreditmarknadstillstånd sedan 2014. De är experter på företagsfinansiering för små och medelstora företag. De har sitt huvudkontor i Göteborg men har nu även expanderat till Stockholm, där du kommer utgå ifrån i rollen som företagsrådgivare. På Aros Kapital arbetar idag 28 personer. Du kommer tillhöra kreditteamet om för närvarande fem personer som sitter i Göteborg, och rapportera till kreditchefen Ola. Du kommer även arbeta nära Patrik som är chef för teamet försäljning- och partnerskap som också sitter tillsammans med dig på Stockholmskontoret.

I rollen som företagsrådgivare arbetar du direkt med Aros Kapitals kunder och partners och bedömer företags kreditvärdighet genom att upprätta kreditbedömningar baserad på analys av finansiell information som t ex bokslut. I rollen kommer du också att bedöma risk och säkerheter.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Aros Kapital.

ARBETSUPPGIFTER
Som Företagsrådgivare kommer du arbeta med att hantera förfrågningar och göra kreditbedömningar på uppdrag av mindre och medelstora bolag genom Aros Kapitals partners. Du kommer samla in det underlag som behövs föra att kunna göra en affärsbedömning och skriva kredit-PM. En del av rollen innebär även att fatta olika typer av kreditbeslut. Allt från snabba beslut inom fakturaköp till djupare analyser av mer komplexa ärenden. Du kommer sitta med flera olika ärenden parallellt, med olika komplexitet. Du kommer även att vara ute på kundbesök och ta dig an egna kundmöten, vilken gör rollen både utmanande och omväxlande.

Du kommer till exempel att:

 • Analysera balans- och resultaträkningar samt bokslut

 • Genomföra säkerhetsbedömningar

 • Sammanställa och dokumentera dina bedömningar

 • Arbeta med att utveckla rutiner och processer

Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av rådgivning på bank och som vill fortsätta utvecklas inom företagssidan. Vi tror att du kan bidra med din erfarenhet och input kring hur vi ska arbeta och effektivisera våra processer och rutiner. Då du kommer vara den första företagsrådgivaren på Stockholmskontoret förväntar vi oss att du snabbt kan sätta dig in i rollen och ta egna initiativ.

VI SÖKER DIG SOM

 • Har som minst en högskoleexamen inom ekonomi

 • Har mellan 2-6 års erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter, gärna i en roll som kreditrådgivare, privatrådgivare eller företagsrådgivare

 • Du har en god förmåga att tolka och analysera årsredovisningar, bokslut och kreditupplysningar.

 • Du har kunskap om hantering med säkerheter som företagsinteckning, pantbrev och bedömning/analys av säkerhetens värde.

 • Du har goda kunskaper i Microsoft Officepaketet, främst Excel

 • Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, såväl i tal som skrift, detta då du kommer använda dig av båda språken i arbetet Det är meriterande om du har genomgått någon utbildning inom kreditgivning.

Som person gillar du att arbeta själv, men trivs också med att ha nära samarbeten med dina kollegor och partners. Du har förmågan att driva ditt eget arbete framåt och ta stort eget ansvar. Då du kommer sitta med flera olika partners och bedömningar parallellt ser vi det som en självklarhet att du kan prioritera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Som person uppträder du professionellt och har en god pedagogisk förmåga. Du är duktig på att samla in, bearbeta och analysera information. Ett genuint intresse för krediter är en förutsättning för att trivas i rollen och vi vill att du är uppdaterad på de regelverk som styr kreditgivning.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Så snart som möjligt, med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas

 • Placering: Västertorpsvägen,

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Aros Kapital önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.