Head of Shared Services till Mercuri Urval

Rekryterare
Mercuri Urval
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 juni 2018
Stängs
den 20 juli 2018
Ref:
SE-12732
Kontakta
Adam Bergström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bakgrund
Till vårt kontor i centrala Stockholm söker vi nu en Head of Shared Service Center med ansvar för att driva och utveckla det SSC som sedan 2015 hanterar redovisning och rapportering för våra största europeiska bolag.

Ansvarsområden och Arbetsuppgifter
Positionen innebär personalansvar för SSC-teamet vilket består av omkring 15 personer. Du har en nyckelroll i att driva gruppens utveckling framåt och säkerställa att nödvändig kompetens finns tillgänglig. Du kommer att arbeta i en internationell miljö tillsammans med människor från hela världen. Service Centret opererar i ett antal jurisdiktioner och du ansvarar för att vi driver verksamheten i enlighet med lokala lagar och förordningar.

Utöver att ansvara för den dagliga verksamheten kommer en central uppgift vara att fortsätta implementationen av gemensamma finansiella processer och att kontinuerligt arbeta med förbättringar och effektivisering. Mycket är redan på plats men det finns möjligheter att påverka verksamheten och du förväntas att tillsammans med övriga intressenter jobba kreativt och hitta lösningar som tar oss till de uppsatta målen.

Kompetens
Vi tror att du har erfarenhet av att leda eller arbeta i ett Shared Service Center eller en centraliserad ekonomiavdelning sedan tidigare. Du kanske sedan några år jobbar i en ledande position på en ekonomiavdelning med internationell prägel.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning på redovisning. Goda kunskaper i engelska är ett krav och kunskaper i tyska, franska, spanska, finska, nederländska eller italienska är meriterande.

Vi värdesätter egenskaper såsom god samarbetsförmåga, serviceorientering, professionalism, teamanda och integritet. Du kommer att rapportera till koncernens CFO.

Vill du ha en nyckelroll på ett välrenommerat konsultbolag? Då är du varmt välkommen med din ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12732). Vi gör löpande urval och ber dig därför ansöka så snart som möjligt, vi kommer att börja bjuda in till första intervjuer i augusti. Eventuella frågor besvaras av Adam Bergström, adam.bergstrom@mercuriurval.com alt. tel. 0709 28 29 87 eller Louise Dellström louise.dellstrom@mercuriurval.com alt. tel. 070 875 81 24.

Om företaget
Mercuri Urval är ett ledande globalt konsultföretag inom Executive Search, Professional Recruitment och Talent Advisory Services. Vi har verksamhet över hela världen och en omsättning strax över en miljard SEK. Vi har under det senaste åren arbetat med att centralisera redovisning och rapportering till ett Shared Service Center på huvudkontoret i Stockholm. Läs mer om oss på www.mercuriurval.com