Xylem

Chef SDC Lindås till Xylem Emmaboda

Rekryterare
Xylem
Plats
Emmaboda
Annonserat
den 28 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Sissel Pettersen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du gedigen erfarenhet inom logistik, distribution och supply chain? Brinner för ledarskap och verksamhetsutveckling? Vill du arbeta i ett globalt företag vars fokus är att lösa världens vattenproblem? Då är detta kanske rätt utmaning för dig!

Till vårt distributionscenter (SDC) söker vi nu Dig som är intresserad av människor, teknik och miljö, samt drivs av att utveckla dina medarbetare och verksamheten. 

Om tjänsten
SDC Lindås lagerhåller och distribuerar pumpar, reservdelar och tillbehör till våra kunder i hela världen. Enheten inkluderar bland annat inflöde, plockning, packning, utlastning, montering av kit, ombyggnad, kundanpassning av produkter, ordermottagning och transportplanering. Totalt arbetar ca 100 personer inom vårt distributionscenter.

I din roll ansvarar du för att driva kundservice och produktivitet samt att utveckla verksamhet såväl som medarbetare. Du har fullt verksamhets- och budgetansvar inklusive 8 direktrapporterande.

I rollen ingår bland annat:

• personalansvar; leda och utveckla SDC för att nå uppsatta verksamhetsmål 
• ansvara för samtliga order in till och samtliga leveranser och transporter ut från siten
• driva kontinuerlig nettoproduktivitet över året enligt uppsatta mål
• ansvara för planering och optimering av lager om ca 100 MSEK
• utveckla talanger och framtida ledare
• utveckla samarbete med våra kunder och leverantörer 
• initiera och driva projektarbeten för att utveckla verksamheten
• sätta och arbeta med mål som ligger i linje med övriga Xylem

Rollen är placerad i Emmaboda. Kraven och förväntningarna på dig som chef är höga, vilket innebär spännande utmaningar och stora möjligheter till egen utveckling.

Är det här du?
För att du ska passa för tjänsten krävs:

• Relevant universitets- eller högskoleexamen inom företagsekonomi, supply chain eller motsvarande, alternativt längre relevant arbetslivserfarenhet 
• Minst 5 års erfarenhet av att leda personal inom logistik och distribution. Vi ser det som meriterande om du varit chef över chef, har utbildning och erfarenhet av Black Belt och/eller Lean samt vana av att arbeta gränsöverskridande med säljorganisation, distributionscenters och fabriker
• Du behärskar svenska i tal och skrift och det är en förutsättning att du arbetar obehindrat på engelska

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker en stark och kommunikativ ledare med analytisk förmåga samt förmåga att förvandla företagsmål till action plans. Du kan hantera många bollar i luften samtidigt och har en utmärkt förmåga att prioritera och arbeta i en tidvis stressig och föränderlig miljö. Du är en problemlösare, uthållig och har drivkraft att arbeta med ständiga förbättringar och med fokus på effektivisering. Slutligen söker vi dig som har ett positivt förhållningssätt och en lösningsorienterad attityd.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Om Xylem Water Solutions Global Services AB
På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.