Riskexpert till Kredit- och operativa risker hos FI

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 15 augusti 2018
Kontakta
Gustav Jolstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert analyserar och granskar du i huvudsak företagens kreditriskhantering. Du initierar och leder undersökningar, analyserar företeelser och risker samt är med och planerar och prioriterar Finansinspektionens (FI) tillsyn inom området. Tillsammans med dina kollegor på avdelningen har du huvudansvar för ett antal institut.

Du kommer att ha tät kontakt med företag under tillsyn och företrädare för branschen. Arbetet innefattar även att utveckla FI:s tillsyn och att delta i arbetet med praxis och regel bildning. Du samarbetar med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och deltar i internationella arbetsgrupper.

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi eller motsvarande kunskaper. 
Du har minst 5 års erfarenhet av att analysera företagskrediter, antingen på portföljnivå eller enskilda krediter och/eller av att analysera banker. Du har grundläggande kunskaper inom Officepaketet. Erfarenhet från arbete på storbank och med riskkontroll eller branschanalys är meriterande liksom kunskaper i SAS.

Som person har du ett analytiskt förhållningssätt och hög integritet. Du är självgående och har god samarbetsförmåga. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera i ditt arbete. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Gustav Jolstedt på gustav.jolstedt@fi.se .

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 15 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!