Bliwa söker medarbetare inom Informationssäkerhet

Rekryterare
Bliwa
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 18 augusti 2018
Kontakta
Anders Dareholt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bliwa söker medarbetare inom InformationssäkerhetOm tjänsten
I och med den digitala utvecklingen blir informationssäkerhet ett allt viktigare område för den typ av verksamhet som Bliwa bedriver. Den digitala utvecklingen i kombination med att organisationen växer gör att Bliwa nu behöver förstärka sin kompetens och sitt arbete inom området.

I rollen kommer du att arbeta med riskhantering av rörelserisker vilket innebär att du styr, stödjer och driver verksamhetens arbete med kvalitativa riskanalyser, incidenthantering, kontinuitetsplanering samt informationssäkerhet. Du arbetar nära alla delar av Bliwas verksamhet i syfte att bistå med analys och specialistkompetens i såväl den löpande förvaltningen som vid utveckling – allt med målsättningen att ge Bliwa bästa möjliga förutsättningar att styra och hantera risker som en del av koncernens digitaliserings- och tillväxtresa. Vidare ansvarar du för utveckling av processer inom området.

I rollen kommer du formellt att vara en del av Bliwas riskfunktion och rapporterar till ansvarig för riskfunktionen. Eftersom rörelserisker är kvalitativa till sin karaktär och därmed har stora likheter med regelefterlevnadsrisker kommer du i det dagliga arbetet ha ett mycket nära samarbete med medarbetarna inom compliancefunktionen och personellt även rapportera till chefen för företagsstyrning och compliance.

Vem är du?  
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med relevant erfarenhet av Informationssäkerhet, företrädesvis inom reglerad verksamhet. Du bör ha erfarenhet av projektledning med vana att arbeta med kvalitetssäkring och som kravställare. Det är meriterande med erfarenhet av kontinuitetshantering och riskhantering avseende operativa risker. Det är ett plus om du dessutom har arbetat med mjukvaruutveckling eller liknande.

Som person är du driven och engagerad och trivs med att arbeta nära olika delar av verksamheten i syfte att styra, stödja och koordinera såväl utveckling som förvaltning till att ständigt kunna förbättras. Du gillar projektledning i olika former och har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift samt ett coachande, prestigelöst och öppet förhållningssätt mot dina kollegor. 

Du kommer att arbeta tillsammans med drivna kollegor i en växande organisation där Bliwas kärnvärden; begriplig, lyhörd och trovärdig, genomsyrar verksamheten. Du kommer få möjlighet att vara med och påverka Bliwas tillväxtresa i samverkan med alla delar av organisationen.  

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Bliwa med Ogunsen Executive Search. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09 eller Researchkonsult Christina Singelman 073-421 79 87. Välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande under de två första veckorna i juli och återupptas sedan i mitten av augusti. 

Om oss
Bliwa-koncernen består av Bliwa Livförsäkring och det helägda dotterbolaget Bliwa Skadeförsäkring. Bliwa Livförsäkring är ett kundägt försäkringsbolag som specialiserat sig på personriskförsäkringar för företag och organisationer. Vi erbjuder försäkringar för livet, kopplat olycksfall, sjukdom, dödsfall, arbetslöshet och behov av vård. Vi försäkrar var 10:e svensk och har många av de fackliga organisationerna och de största svenska företagen som kunder. 

Försäkringsbranschen i Sverige genomgår stora förändringar och vi befinner oss mitt i en spännande tillväxtresa där kundcentrering och digitalisering möjliggör både nya marknadsplatser och effektivare processer. Vår arbetsplats präglas av tillit, ett högt engagemang och ett prestigelöst klimat. Vi värdesätter samarbetsförmåga, lösningsorientering och vilja att bidra till kontinuerlig utveckling av arbetssätt och verksamhet. 

På vårt nyrenoverade kontor på Biblioteksgatan 29 i Stockholm arbetar idag ett 150-tal personer. Vi arbetar för att samtliga anställda ska känna engagemang, utveckling och delaktighet i sitt arbete och erbjuder ett brett utbud av förmåner och hälsofrämjande aktiviteter. Vi ser det som en förutsättning för effektivitet och lönsamhet och för att kunna rekrytera och behålla kvalificerad personal.