It- och cybersäkerhetsexpert till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Kontakta
Åsa Thalén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som it-riskexpert analyserar du bankernas it-verksamhet och informations- och cybersäkerhet. Du granskar och utvärderar it-relaterade risker hos företag som står under Finansinspektionens (FI:s) tillsyn. I rollen ingår även att bevaka och följa utvecklingen som sker på området och de risker som företagen är exponerade mot. Dessutom innebär rollen att man deltar i utvecklingen av FI:s it-tillsyn och regelgivning. I den här rollen kan även du som är mer senior få utmanas genom att driva it-frågorna ur ett samhällsperspektiv. Tjänsten innebär tät kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och det finns möjligheter att bidra i internationella arbetsgrupper inom it-riskområdet.

Vi söker dig som har examen inom området data- och systemvetenskap eller motsvarande kunskaper. Du har jobbat minst tre år med it- och informationssäkerhetsfrågor, gärna inom finansiell sektor. För att lyckas i rollen som it- och cybersäkerhetsexpert så tror vi att du jobbat antingen som ledare, arkitekt, utvecklare/tekniker eller konsult inom it- och informationssäkerhet. Du kan också ha haft en granskade roll inom området som exempelvis intern- eller externrevisor.

Som person är du initiativtagande, serviceinriktad och har ett analytiskt förhållningssätt. Du bidrar med gott samarbete, struktur och självständiga leveranser. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Åsa Thalén, avdelningschef på 08-4089 80 18.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 20 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!