Sh bygg, sten och anläggning söker CFO, Uppsala

Plats
Uppsala
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 11 augusti 2018
Kontakta
Adam Söderberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sh bygg, sten och anläggning söker CFO till koncernen Lars Svensson Holding
Lars Svensson Holding är en koncern med ett flertal bolag där Sh bygg, sten och anläggning är det största bolaget och ett av de äldsta i branschen. Bolaget grundandes 1923 av Sven Heribert Svensson, då under namnet SH Svenssons Stensätteri AB. Sh bygg utför entreprenader inom nybyggnation, ROT, mark och anläggning med huvudkontor i Uppsala samt projektkontor i Uppland – från Stockholm och norrut till Östhammar.

Ansvarsområden
Som CFO hos oss har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen i hela koncernen vilket innefattar såväl verksamhetsanalys som prognos, styrning, förvärvsprocesser, verksamhets- och resultatuppföljning, bankrelationer och att säkerställa ekonomikompetens och resurser. Du får också stötta i koncernredovisning i samtliga delar av vår verksamhet. Hela koncernen jobbar aktivt med att utveckla sitt Hållbarhetsarbete ytterligare, därav önskar vi att vår nye CFO har ett betydande intresse för hållberhetsfrågor. En viktig del är därtill att fungera som bollplank till vd, styrelse och ägare inom bland annat finansiella frågor. Du rapporterar till koncernens vd och därutöver ingår du i ledningsgruppen.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har ett genuint engagemang och förståelse för ekonomi och affärslogik. Därför vill vi att du har en akademisk examen inom exempelvis ekonomi samt mångårig erfarenhet från seniora ekonomiroller. Du bör ha grundläggande redovisningskompetens samt kunskaper inom bland annat prognos, uppföljning och styrning av bolag. Självklart ser vi gärna att du har erfarenhet från entreprenad- eller servicebolag inom exempelvis bygg, installation, fastighetsteknik eller vvs.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som gillar att jobba mot högt satta mål och som vill vara med och utveckla vår organisation mot fortsatt tillväxt; detta genom både ett affärsmässigt hållningssätt och med goda ledaregenskaper. För att trivas i din roll bör du stadigt på jorden – även när det blåser. Vi värdesätter att du har en förmåga att skapa goda och långsiktiga relationer samt att du inte är rädd för att kavla upp ärmarna och hugga tag i såväl stort som smått, högt och lågt.  

Det lilla företaget i de stora sammanhangen
Kanske undrar du i din tur varför vi vill att du ska jobba hos just oss? Förklaringen är enkel. Sh bygg särskiljer sig faktiskt från andra företag i branschen. Sh grundades redan 1923 och vår gedigna historia sitter bokstavligt talat i väggarna. Hos oss finns en verksamhetsbredd som gör att du får en mycket bred kompetens samt god möjlighet till utveckling.

Och trots att företaget stadigt vuxit under de snart hundra år vi funnits på marknaden är Sh fortfarande ett privatägt familjeföretag där vår vd Lasse Svensson ses springa i korridorerna så som han alltid gjort. För din del betyder det att du blir del av ett familjärt och personligt företag med korta beslutsvägar.  

I övrigt får du en marknadsmässig lön och företaget satsar på attraktiva förmåner inom hälsa och träning.

Sh-Akademin
Genom vår egen akademi arrangerar vi över 600 utbildningar per år för våra medarbetare. Du är vår viktigaste resurs och därför satsar vi strategiskt på att ge utbildningar inom allt från Bas-P/Bas-U till entreprenadjuridik och ledarskap.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Navigio. För mer information och frågor om tjänsten kontakta gärna Adam Söderberg, adam.soderberg@navigio.se. Välkommen med din ansökan senast 11 augusti.