Redovisningsansvarig till Hestra Advokatbyrå

Rekryterare
Hestra Advokatbyrå
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 23 augusti 2018
Kontakta
Mari Jehrlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
I rollen som Redovisningsansvarig kommer du att ansvara för ett team om tre personer som sköter ekonomin för byråns externa klienter. Klienterna återfinns inom nöjesbranschen och är främst musiker och låtskrivare. För dessa klienter sköter teamet hela flödet inom ekonomi, dvs. löpande bokföring, avstämningar, bokslut, deklarationer, årsredovisningar samt moms- och skattefrågor. Detta innefattar också de externa kontakterna med myndigheter, intresseorganisationer, skivbolag och managers, såväl i Sverige som internationellt. Utöver detta ingår också mer analytisk rådgivning såsom att bistå vid likviditets- och budgetplanering samt vid royalty-beräkningar och upphovsrättsliga frågor (i samarbete med byråns jurister). Din roll innefattar övergripande ansvar för ekonomifunktionen där du både arbetsleder teamet samt ansvarar för egna klienter.

Vem är du?

Vi söker dig med någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi och några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter - gärna från redovisnings- eller revisionsbyrå alternativt som ekonomiansvarig för ett mindre bolag. Du är bekväm med att arbeta på engelska och har någon erfarenhet av ledarskap.

Då rollen innebär många kontaktytor bör du känna dig bekväm i en koordinerande roll samt ha en serviceinriktad och tålmodig inställning. Vi tror också att du har ordningssinne, är ansvarsfull och duktig på att delegera och prioritera ditt arbete. Du är prestigelös och teamorienterad och tycker om att ha en roll med många kontakter. Du har en förmåga att förklara ekonomi på ett pedagogiskt sätt samt förstår vikten av integritet och klientfokus. Det är en fördel om du har ett intresse för musikbranschen och trivs i en fartfylld miljö där det händer mycket.

Du erbjuds
Är du rätt person för oss erbjuds du en bred ledarroll inom redovisnings i en spännande bransch där du får arbeta utåtriktat och kontinuerligt lära dig nya saker. Hestra sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm och är en byrå med duktiga och dedikerade medarbetare.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Hestra Advokatbyrå med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander, mari.jehrlander@jurek.se alternativt 0736-12 05 55. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander

Om verksamheten
Hestra Advokatbyrå erbjuder kvalificerad rådgivning inom allmänjuridik, affärsjuridik och ekonomi till såväl privatperson som företag. Bland delägare och medarbetare finns gedigen kunskap och erfarenhet av advokatyrket och juridisk verksamhet från domstol, bank och affärsliv. Vår verksamhet är bred och med den spetskompetens som krävs för att på bästa sätt tillvarata Dina intressen. Till våra specialistområden hör: Arbetsrätt, Brottmål, Ekonomisk familjerätt, Musikjuridik, Idrottsjuridik, Nöjesjuridik, Obeståndsrätt, Skatterätt och Fastighetsrätt. Läs mer om oss på: www.hestraadvokat.se