Processägare inom banktillsynen till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 5 augusti 2018
Kontakta
Karin Lundberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som processägare inom banktillsynen sitter du i en central position på Finansinspektionens (FI:s) område Bank. Du ansvarar för två av de viktigaste processerna för hela bankområdet, som involverar medarbetare från områdets samtliga avdelningar: processen för granskning av återhämtningsplaner och översyns- och utvärderingsprocessen.

Du ansvarar för att uppdatera och förankra processerna och du leder utvecklingen av de tidsplaner, utvärderingsmallar, kvalitetssäkring och tillsynspraxis som stödjer processerna. Du samarbetar nära med de finansinspektörer och riskexperter som genomför själva granskningarna enligt processerna och du överser att samarbetet inom och mellan de olika granskningar som utförs sker på ett effektivt sätt. Du samarbetar också nära med de kollegor som utvecklar och förvaltar FI:s riskanalysmetoder.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, troligtvis inom ekonomi eller juridik. Vi förutsätter att du har mångårig erfarenhet av arbete på myndighet eller finansiellt företag med frågor som har koppling till bankreglering. Kunskaper om krishanteringsdirektivet och dess svenska genomförande samt specifika kunskaper om kapitalkravsreglering och likviditetsreglering är meriterande. Det är en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av arbete på myndighet. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenheter från att arbetsleda, exempelvis som projektledare eller funktionsansvarig.

Som person är du analytisk, initiativtagande och självgående. Du är strukturerad, bidrar med gott samarbete och god kommunikation. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Tjänsten förutsätter att du har stor vana att läsa och tolka regelverkstexter.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Karin Lundberg, biträdande områdeschef, på karin.lundberg@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 5 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!