Verksamhetschef till miljöorganisationen AirClim

Rekryterare
AirClim
Plats
Göteborg
Annonserat
den 10 juli 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Kontakta
Anna Åkesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Sedan början av 1980-talet bedriver AirClim, Luftförorenings- & klimatsekretariatet, ett internationellt inriktat och välrenommerat arbete mot luftföroreningar och klimatförändring. AirClim är en ideell förening som drivs av fyra svenska organisationer: Fältbiologerna, Jordens Vänner, Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF. Läs mer på  www.airclim.se samt www.airclim.org 

Vi söker en ledare till en internationellt erkänd, ideell miljöorganisation med bas i Göteborg. I den här rollen är du en coachande chef för ett mindre team av experter som arbetar internationellt med olika hållbarhetsaspekter kopplat till luftförorenings- och klimatfrågor på både EU- och FN-nivå. För din egen del ges också stora möjligheter att driva egna projekt inom AirClims fokusområden.

Ansvaret innebär att bedriva verksamheten och skapa goda förutsättningar för att fullfölja uppdraget att:

• bevaka luftförorenings- och klimatfrågor internationellt och nationellt

• samla kunskap, öka den allmänna medvetenheten, väcka opinion och bedriva ett brett lobbyarbete om dessa frågor

• uppmuntra och stödja utländska och internationella miljöorganisationer att driva dessa frågor i sina respektive länder

Vi söker dig som med ditt engagerande ledarskap vill utveckla verksamhet, samarbete och kompetenta medarbetare. Det finns stora möjligheter att påverka inriktning samt fördelning av resurser för att uppnå målen för AirClim.

Förutom ett grundmurat intresse för miljöfrågor tror vi att du har flera års erfarenhet som chef med budgetansvar samt akademisk utbildning inom miljöområdet. Du har stor nytta av att ha arbetat internationellt och/eller i ideell organisation och det är en stor fördel om du har dokumenterad erfarenhet av att driva projekt och skriva projektansökningar. Det är en förutsättning att du är en skicklig kommunikatör, som talar och skriver engelska och svenska på kvalificerad nivå.

I den här rekryteringen samarbetar AirClim med Maquire. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 12 augusti. Vid frågor, kontakta Anna Åkesson 0763-38 87 96 eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97. Under semesterperioden har vi begränsad tillgänglighet att svara på frågor. Tjänsten har annonserats tidigare men vi kompletterar nu inför ytterligare intervjuer.