Vill du arbeta med analys och tillsyn av värdepappersmarknaderna hos Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 augusti 2018
Stängs
den 28 augusti 2018
Kontakta
Tove Husell
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som medarbetare på avdelningen Marknadstillsyn arbetar du med analys och tillsyn av värdepappersmarknaderna. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att främja god transparens och stävja marknadsmissbruk. Arbetet innefattar även att utveckla FI:s tillsyn och att delta i arbetet med praxis och regelbildning.

Tjänsten innebär tätt samarbete med kollegor internt och på andra myndigheter, både nationellt och inom EU. I ditt arbete har du också kontakt med marknadsplatser och aktörer på marknaden vilket leder till en unik insikt i och förståelse för hur marknaden fungerar.

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller juridik. Du har erfarenhet av arbete med tillsyn över finansmarknaden eller från regelefterlevnadsfunktion hos finansiell aktör alternativt inom Investor relationsfunktion (IR). Du har erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt, exempelvis genom att driva avancerade tillsynsprojekt eller utveckling av tillsynsmetoder. Kunskap om finansiell handel, värdepappersmarknaderna och regelverk inom området är meriterande. Det är även en fördel om du har erfarenhet av arbete inom myndighet och är van att arbeta med många interna och externa kontakter.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du är initiativtagande, strukturerad och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Tove Husell, på 08-4089 8292.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 28 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!