Financial Controller till Bonnier Broadcasting

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 augusti 2018
Stängs
den 19 september 2018
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu söker vi en Financial Controller som ska ta ett helhetsansvar för redovisning av bolagens programrättigheter för film, sport och serier. Rollen rapporterar till Finance & Accounting Manager för affärsområdet Bonnier Broadcasting.

Det här är en roll som kräver både djupgående redovisningsteknisk kunskap, stark analytisk förmåga och ansvarstagande. Vi tror att rätt kandidat har en gedigen erfarenhet av redovisningsarbete, alternativt erfarenhet som auktoriserad revisor. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har en god och djupgående förståelse för redovisning. Det är meriterande om du har arbetat med liknande redovisningstekniska frågor tidigare, alternativt om du har erfarenhet av att arbeta med exempelvis lagerredovisning eller Immateriella tillgångar. Du har god systemkunskap, framförallt inom Excel, och det är ett plus i kanten om du tidigare arbetat i Agresso. Som person är du analytisk och detaljorienterad, du är bra på att snabbt skapa en övergripande bild och identifiera samband. Du kan arbeta proaktivt och självständigt men trivs också med att arbeta i team. Du är ansvarstagande och gillar att arbeta med redovisningstekniskt kluriga frågor.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för balansposterna programlager, programskuld och förskottsbetalda programrättigheter
  • Arbete med bokslut, analyser, budget, prognos och långtidsplaner
  • Analys och hantering av valutaeffekter
  • Lagerrensning och utrangeringar
  • Samarbete med controllers vad gäller programlager, programskuld och förskottsbetalda programrättigheter
  • Ansvar för förbättringsarbete avseende processer och system för programrättigheter
  • Hantera adhocfrågor från CFO, Finance & Accounting Manager samt koncernredovisningsavdelning hos Bonnier

I denna rekrytering samarbetar Bonnier Broadcasting med Future Value. För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oskar Jonsson på 0767 – 83 50 88 eller oskar.jonsson@futurevalue.se

Välkommen med din ansökan!

Bonnier Broadcastings ekonomiska organisation består idag av Controlling och Redovisning med respektive chef och totalt omkring 30 medarbetare som supporteras från ett shared service center. Grupperna ger ekonomisk support till TV4, C More samt Bonnier Broadcasting AB.

Bonnier Broadcasting är ett av Nordens största tv-bolag och består av TV4-Gruppen, C More, och den finska motsvarigheten MTV. Vi är ledande i utvecklingen av rörlig bild och digitaliseringen av tv-industrin med hjälp av kraften och styrkan i våra stora varumärken – och hos våra fantastiska medarbetare.