CFO till Mattssons Fastighetsutveckling, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 augusti 2018
Stängs
den 19 september 2018
Kontakta
Mats Holmberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som CFO på Mattssons Fastighetsutveckling och dess dotterbolag har du det övergripande ansvaret för att ekonomi- och finansfunktionen sköts på ett effektivt och korrekt sätt. Rollen innebär att stötta verksamheten i dess affärsbeslut för att därigenom säkerställa ökad lönsamhet. Du bistår med information, affärsmässiga underlag samt verktyg och analyser inför finansiella, ekonomiska och kommersiella beslut. Du rapporterar till VD och fungerar som en affärspartner och de andra verksamhetsansvariga cheferna i bolaget. Tjänsten är en heltidsanställning med placering på bolagets kontor på Hantverkargatan 21 i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Arbeta nära VD/projektchefer med analys, framtagande av nyckeltal och uppföljning av prognoser och utfall.
 • Personalansvar och arbetsledare för ekonomifunktionen, 5 personer.
 • Medverka i förvärvs och avyttringsprocesser.
 • Utveckla och förbättra bolagets befintliga ekonomistyrningsprocess.
 • Projektredovisnings/kontroll för bolagets projekt; uppföljning mot budget och prognos.
 • Ansvar för års- och periodbokslut samt avstämning mot budget.
 • Samordna koncernrapportering tillsammans med Redovisningschef för koncernens ca 50 bolag.
 • Ansvarig för bolagets finansiering, samt finansiella risker som likviditets-, kredit- och ränterisker.
 • Företräda bolaget gentemot banker tillsammans med VD och andra finansinstitut och att etablera, utveckla och behålla bolagets relationer med banker och finansinstitut.
 • Administration och samordning vid bildandet av nya bostadsrättsföreningar.
 • Omvärldsbevakning och ansvar för frågor kring skatt, moms och bolag.
 • Ansvar för utveckling och upphandling av bolagets redovisning, affärs och fastighetssystem.
 • Framtagande av styrelsematerial.
 • Utveckla och driva processförbättring i syfte att automatisera och effektivisera systemstöd, finansiella rutiner och processer.

Din bakgrund 
Vi söker dig som har erfarenhet som CFO eller annan relevant position med akademisk examen inom ekonomi och minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet gärna från fastighetsbranschen. Du har goda redovisningskunskaper i grunden och en välutvecklad känsla för affärer. För att trivas hos Mattssons Fastighetsutveckling och för att vara framgångsrik i rollen som CFO, har du ett starkt engagemang i företagets utveckling och en vilja att vara med och skapa framgång. Du har ett intresse för fastighetsbranschen och har lätt att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är analytisk, har sinne för detaljer men intresse för helheten samt är stresstålig.

Din ansökan
Vill du bli en del av Mattssons Fastighetsutveckling? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Mats Holmberg (072-853 23 13, mats.holmberg@boardtalk.se) eller Malin Sager (073-690 36 05, malin.sager@boardtalk.se) på Boardtalk AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om bolaget
Mattssons Fastighetsutveckling AB, ett privatägt familjeföretag som grundades i början av 1930-talet i Norrköping. Mattssons bygger och utvecklar kommersiella fastigheter för egen långsiktig förvaltning. Det helägda dotterbolaget BRABO Stockholm AB utvecklar och bygger hyresrätter för egen förvaltning samt genomför bostadsrättsprojekt. Bolaget befinner sig i en expansionsfas och har idag pågående byggnation av 260 lägenheter och 10 000 kvm logistiklokaler.  JV samarbeten är en viktig del av verksamheten, exempelvis har BRABO ett samarbete med Fabege för utveckling av 500 bostäder i Haga Norra, Solna. Koncernen har 17 anställda och kontor i Norrköping och Stockholm.

Vi hoppas du vill vara med på Mattssons fortsatta resa.

Läs mer på mfu.se