Systemtekniker med fokus på säkerhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 augusti 2018
Stängs
den 19 september 2018
Ref:
18-15720
Kontakta
Linus Almblad
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som systemtekniker på Finansinspektionen (FI) kommer du ingå i det team som ansvarar för myndighetens säkerhetskomponenter, såsom brandväggar, antivirus, kryptering och centraliserad logghantering. Teamets fokus ligger på säkerhet, tillgänglighet och riktighet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att förvalta och vidareutveckla dessa komponenter. Du är med och driver vidareutveckling, design, konfiguration, migrering och implementation. Kravställning ur ett säkerhetsperspektiv ingår i rollen och du medverkar i framtagandet av säkra driftlösningar, både interna och externa. Arbetet innebär även övervakning av system och infrastruktur samt att delta i it-relaterade utvecklingsprojekt.

Du driver aktivt dina arbetsuppgifter och verkar alltid för hög tillgänglighet och stabilitet. Du förväntas aktivt bidra till förbättring av processer och rutiner som styr och kvalitetssäkrar arbetet.

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av att arbeta som systemtekniker med fokus på säkerhetskomponenter. Du har god förståelse för och erfarenhet av it-säkerhet samt är väl förtrogen med att hantera brandväggar, IPS, Antivirus/Antibot och Endpoint Protection. Vi förutsätter att du också har goda kunskaper om nätverksdesign och såklart Microsofts operativsystem. Erfarenhet av Linux/Unix är meriterande, liksom kunskaper om säkerhetsstandarder. Vi ser gärna att du har utbildning, certifieringar eller på annat vis kan styrka dina kunskaper.

Som person är du självgående, analytisk och initiativtagande. Du är strukturerad och bidrar med gott samarbete genom att vara kommunikativ och lyhörd. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Linus Almblad på 08-408 982 12.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten kommer att placeras i säkerhetsklass, vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg/intyg senast den 19 september 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!