Redovisningsansvarig till Kunskapsskolan

Rekryterare
Kunskapsskolan
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 7 september 2018
Stängs
den 7 oktober 2018
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsansvarig
Kunskapsskolan präglas av en entreprenöriell anda och ett starkt samhällsengagemang. Vi söker nu en Redovisningsansvarig som ska ingå i den svenska ekonomigruppen som idag består av CFO, koncernredovisning och Business Control med respektive gruppchef. Rollen som redovisningsansvarig är bred och kommer bland annat av att ansvara för bokslut och redovisning av de svenska bolagen. För rätt person finns här väldigt goda möjligheter att utvecklas och supportera koncernredovisningschefen i bolagets expansion.

Rollen rapporterar till koncernredovisningschefen och är placerad i Hammarby Sjöstad i nya fräscha lokaler med goda kommunikationer. Du blir en del av en öppen arbetsplats där påverkansmöjligheterna är stora. En arbetsplats där du tillsammans med engagerade kollegor får möjlighet att utveckla både dig själv och verksamheten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Löpande bokföring, avstämningar och bokslut för koncernens svenska bolag
  • Hantera och utveckla anläggningsredovisning
  • Upprätta legala årsredovisningar inklusive vissa noter i koncernens årsredovisning
  • Ansvara för redovisning av moms
  • Koncerninterna avstämningar
  • Likviditetsplanering
  • Analys av ekonomiska rapporter
  • Delta i olika redovisningsrelaterade projekt

För att lyckas i rollen tror vi att du är analytisk, noggrann och resultatinriktad och har ett stort intresse för redovisning. Du har en kandidatexamen i företagsekonomi, alternativt är du gymnasieekonom, och har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du är självständig i bokslutsarbete och det är meriterande om du även har arbetat med koncernredovisning. Att kunna arbeta efter fastställda tidsplaner för månads- och årsbokslut med tidvis hög arbetsbelastning är självklart för dig och vidare har du god förmåga att samverka med både kollegor och kunder. Du är utvecklingsinriktad med fokus på förbättringar, trivs i en dynamisk miljö och har god IT-vana med goda Excelkunskaper. Vi lägger även en stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är prestigelös samt har förmågan att strukturera, ansvara för och organisera ditt arbete självständigt. Flytande svenska och engelska är ett krav.

I denna rekrytering samarbetar Kunskapsskolan med Future Value.  För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Oskar Ceder (fd Jonsson) på 0767 – 83 50 88 eller oskar.jonsson@futurevalue.se

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016. Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.