Avdelningschef, Värmdö kommun

Rekryterare
Värmdö Kommun
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 september 2018
Stängs
den 30 september 2018
Ref:
SE-13292
Kontakta
Lisbeth Petersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

ARBETSUPPGIFTER

Arbetet består av att leda avdelningens arbete mot Vård- och omsorgsnämndens mål och viljeinriktning och att aktivt deltaga i Omsorgs- och välfärdssektorns ledningsgrupp.

Samarbete internt i organisationen och med samarbetspartners som privata utförare, intresse- och brukarorganisationer är ett viktigt utvecklingsområde.

Ett annat område som behöver utvecklas är att analysera utvecklingen av biståndsbedömningen och utveckla arbetet utifrån Värmdö kommuns vision och politiska beslut.

I rollen som avdelningschef för Biståndsavdelningen ingår att vara chef för 2 enheter; dels en LSS-enhet och dels en äldreomsorgsenhet . Inom avdelningen finns idag 22 anställda. Personal- och budgetansvar ingår.

I rollen ingår även att vara föredragande i pensionärs- och funktionshinderrådet.

 

 KVALIFIKATIONER

Lämplig bakgrund är Socionomutbildning på högskolenivå eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har väl vitsordad erfarenhet som chef/ledare, gärna för handläggare och chefer, samt goda kunskaper och erfarenheter av ekonomi och personalfrågor.

Du har en bred erfarenhet inom arbetsområdena äldreomsorg och LSS samt vana av att arbeta i en politisk styrd organisation.

Vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper inom LSS, Socialtjänstlagen samt myndighetsutövning.

Som person står du för ett moget och stabilt ledarskap som både engagerar och entusiasmerar. Du är en lagspelare med integritet och har en mycket god samarbetsförmåga. Utöver detta så tror vi att du är utvecklingsorienterad och analytisk.

Det vi hoppas motiverar dig i ditt arbete är att;

  • kontinuerligt utveckla verksamheten utifrån politiska mål och riktlinjer.

  • ha ett intresse för att verksamheten använder skattemedel på mest kostnadseffektiva sätt.

  • ha ett brinnande intresse för äldreomsorgens utveckling och att med tillgängliga medel i kommunen förbättra livsvillkoren för de personer med funktionsnedsättning.

Vi utgår ifrån att du är en god kommunikatör och har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på svenska och engelska.

 

Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

 

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13292) så snart som möjligt, dock senast 30 september, 2018. Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Lisbeth Petersson, konsult på Mercuri Urval via lisbeth.petersson@mercuriurval.com, tel 08-50645078 eller Hans Blecher, konsult på Mercuri Urval via hans.blecher@mercuriurval.com , tel 08-50645049. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du påhttps://www.varmdo.se/fackligaorganisationer