Business Controller till Teknikmagasinet

Rekryterare
Teknikmagasinet
Plats
Sundbyberg
Annonserat
den 14 september 2018
Stängs
den 14 oktober 2018
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Teknikmagasinet har under året fått nya ägare och står nu inför att utveckla verksamheten. Som ett led i detta vill Teknikmagasinet utöka sin organisation med en affärsinriktad Business Controller. Syftet är att öka transparensen i företaget kring ekonomistyrningen och vad som driver lönsamhet. Detta på butiks- och regionnivå, till kategori- och produktnivå men rör även bolagsövergripande frågor.

Rätt kandidat har en akademisk examen inom ekonomi/finans, har en redovisningskunskap i grunden, gärna inom lagerredovisning, och har jobbat med affärsuppföljning och ekonomistyrning ett par år. Affärsanalysen är datadriven och det krävs därför att du är van att arbeta med, och dra slutsatser ur, stora datamängder. Du behöver därför vara en mycket god användare av Excel. Tjänsten har många kontaktytor och kräver en god social förmåga och en bra pedagog. Som person är du affärsintresserad och nyfiken och trivs med att arbeta självständigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Rapportering och lönsamhetsanalys av affären.
  • Utgöra finansiellt verksamhetsstöd till land- och regionchefer.
  • Utveckla, kvalitetssäkra och effektivisera den finansiella rapporteringen för bolaget.
  • Leda projekt för effektivisering och utveckling av ekonomifunktionen.
  • Representera ekonomifunktionen i bolagsövergripande projekt.
  • Utgöra stöd och back-up i vissa funktioner till CFO respektive redovisningschef.

I denna rekrytering samarbetar Teknikmagasinet med Future Value.  För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén på 0767 – 83 55 90 alternativt gustav.emthen@futurevalue.se.

Välkommen med din ansökan!