HR-chef till Mälardalens Högskola

Plats
Västerås/Eskilstuna
Annonserat
den 21 september 2018
Stängs
den 14 oktober 2018
Kontakta
Nicklas Jungander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Mälardalens högskola (MDH) erbjuder nu en utvecklande och spännande roll som HR-chef i en starkt kunskapsdriven organisation. Vi söker dig som brinner för ledarskapet och tycker att förbättringsarbete är lika roligt som självklart. Du kommer ha en nyckelroll, där du med din kunskap och erfarenhet kommer att innovera HR-arbetet, för att bidra till MDH:s fortsatta utvecklingsresa som den samproducerande högskolan. Låter det här som här som en intressant och utvecklande möjlighet – välkommen med din ansökan!

Uppdraget som HR-chef

I rollen som HR-chef kommer du att leda sektionens strategiska arbete med fokus på bland annat ledarskap, utveckling och ökad samverkan. Tillsammans med biträdande HR-chef samt övriga kollegor vid sektionen svarar ni för att omsätta strategier i operativa processer i nära samarbete med verksamheten. Sektionen består i dag av 13 medarbetare och du kommer att ha både personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar.

Som HR-chef stämmer du av uppdrag och arbete med högskolans förvaltningschef och du kommer ingå i den centrala förvaltningens chefsgrupp. Rollen innebär självklart ett nära samarbete med rektor och ledningen för MDH. Det är ditt uppdrag att i samarbete med ledningen vidareutveckla och implementera HR-strategier med direkt koppling till högskolans vision och mål samt i enlighet med rådande certifieringskrav.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker en chef som vill leda HR-arbetet genom att vara strategisk, kommunikativ och entusiasmerande och som tillsammans med medarbetarna kan skapa nya möjligheter för MDH. Vi ser att du som vår blivande HR-chef har

  • en relevant akademisk utbildning
  • en dokumenterad erfarenhet som chef och ledare inom HR-området

  • ett tydligt och inspirerande driv-, resultat- och utvecklingsfokus

  • ett gott omdöme och en förmåga att se helheter

  • god kommunikativ förmåga i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vi förväntar oss att du som chef har en modern syn på ledar- och medarbetarskap och att du ser delaktighet som en förutsättning för kvalitativt arbete. Vidare vill vi att högskolans verksamhet engagerar dig och att du ser värdet av ett attraktivt arbetsklimat för både medarbetare och studenter. Att samverka med olika parter och aktörer, såväl internt som externt, för att bidra till MDH:s vision är en självklarhet för dig. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande 

Vi ser gärna att du har erfarenhet från universitets- eller högskolesektorn, annan kunskapsintensiv organisation alternativt statlig verksamhet. Kunskap och erfarenhet av strategisk kompetensförsörjning, chefs-och ledarskapsutveckling, lönebildning, certifieringsarbete och/eller arbete i enlighet med samverkansavtal är starkt meriterande.

Mer information och ansökan

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid 
Sista ansökningsdag: 2018-10-14
Stationeringsort: Västerås/Eskilstuna
Akademi/enhet/sektion: Förvaltning/HR-sektionen

I denna rekrytering samarbetar Mälardalens högskola med Mercuri Urval. Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 13137). Vi hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 2018-10-14. Frågor besvaras av ansvarig konsult vid Mercuri urval, Nicklas Jungander, 019-19 68 05.