Ekonomichef till Nolato MediTech i Hörby

Rekryterare
Nolato MediTech
Plats
Malmö, Skåne
Annonserat
den 24 september 2018
Stängs
den 24 oktober 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef till Nolato MediTech i Hörby

Nolato MediTech ingår i Nolatokoncernen som är en svensk, börsnoterad koncern med verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika. Vi utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast, silikon och TPE till ledande kunder inom medicinteknik och läkemedel.

Drivs du av att arbeta med helheten samt nära verksamheten? Vill du arbeta i en långsiktig, stabil och genuint trevlig miljö där du får stora möjligheter att påverka och vara en viktig del i utvecklingen? Nolato MediTech befinner sig i en expansiv fas och söker en ekonomichef som vill dela äventyret med dem.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Du har det operativa och strategiska ansvaret för ekonomi, HR och IT och tillser att arbetet fungerar väl och utvecklas i överensstämmelse med de behov och krav verksamheten ställer. Du ingår i ledningsgruppen, har personalansvar för sju medarbetare och rapporterar till VD. Förutom att agera bollplank till VD och ledning och driva verksamheten framåt arbetar du med:

  • Upprättande av månads- , kvartal- och årsbokslut
  • Rapportering till styrelse och moderbolag
  • Budget- och prognosarbete
  • Likviditetsplanering och -uppföljning
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Ekonomisk styrning, uppföljning och analys
  • Produktkalkyler
  • Projektstyrning och -uppföljning
  • Processförbättring och -effektivering

Du är placerad i Hörby, men arbetar även aktivt med och har det ekonomiska ansvaret för enheten i Lomma.

Bakgrund och erfarenhet
Du trivs i en roll där du verkar såväl affärsstödjande som hands-on i det återkommande löpande redovisningsarbetet. Vi tror att du är civilekonom och att du arbetat i liknande chefsroll under minst 5 år. Vi ser gärna att du har erfarenhet från ett noterat företag, mycket meriterande med producerande, och kan se helheten och flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Erfarenhet av projektbaserad verksamhet är mycket meriterande. Då du verkar i en internationell miljö har du goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Affärssystem och Excel är en naturlig del av din vardag och erfarenhet.

Personlighet 
Du ses som en naturlig auktoritet inom ditt område, är verksamhetsorienterad och van vid att såväl stödja som ifrågasätta. Din noggrannhet, struktur och din förmåga att kommunicera och hålla en dialog och vårda relationen med många intressenter inom organisationen är av största vikt. Du är en engagerad, närvarande och jordnära person som hugger tag när och där det behövs och du sätter din egen agenda, driver framåt och levererar kvalitet. Du är analytisk och har en förmåga att blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer som möter framtida behov. Du är en van ledare och drivs av att utveckla medarbetare att nå sin fulla potential.

Ansökan
Visst vill du vara med på Nolato MediTechs fortsatta utveckling? Skicka in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval. Nolato MediTech samarbetar med SJR och vid frågor om tjänsten eller processen kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nolato MediTech utvecklar och tillverkar polymera produkter och system i nära samarbete med ledande kunder inom medicinteknik och läkemedel. Vi har produktionsenheter i Hörby och Lomma. Vi är världsledande på formsprutning av silikon och har lång erfarenhet av formsprutning av plast för medicinteknik, med speciell kompetens inom 2K och 3K. Vi erbjuder även innovativa lösningar inom vidareförädling och montering. Vi erbjuder en arbetsplats med starkt fokus på arbetssätt enligt LEAN principer och på utveckling av såväl verksamhet som medarbetare. Vår affärsmodell bygger på ett nära, långvarigt och innovativt samarbete med kunderna.

Liknande jobb

Liknande jobb