Jurist till Copyswede

Rekryterare
Copyswede
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 september 2018
Stängs
den 25 oktober 2018
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Copyswede söker nu en jurist. Du kommer tillhöra Copyswedes avdelning för juridik, strategi och licensiering på sex personer och du rapporterar till chefsjuristen.

Arbetsbeskrivning
Som jurist på Copyswede kommer du arbeta brett med all typ av juridik som faller inom Copyswedes verksamhetsområde. Fokus är upphovsrätt men du kommer även arbeta med andra rättsområden såsom föreningsrätt, konkurrensrätt och avtalsrätt.  Arbetsuppgifterna kan innefatta allt från att hantera licensavtal med Copyswedes kunder, hantering av tvister, kontakt med Copyswedes medlemsorganisationer till framtagande av remissvar. Juristerna på Copyswede har en central roll i verksamheten och du kommer ha stora kontaktytor såväl internt som externt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en juristexamen och har arbetat ett till ett par år på bolag och/eller advokatbyrå, gärna med särskild inriktning mot immaterialrätt. Tingstjänstgöring är meriterande. Du har ett genuint intresse för juridik och särskilt för upphovsrätt. Du är intresserad av mediabranschens utveckling och du ser fram emot att hantera frågeställningar där ny teknik och digitalisering är centrala. Du har en stor kommunikativ förmåga och utrycker dig enkelt och lättförståeligt såväl i tal som i skrift. Som person är du samarbetsvillig, ansvarstagande, prestigelös och lyhörd. Vi ser gärna att du delar våra värderingar att främja kulturskapares rätt till ersättning när deras prestationer används.

Du erbjuds
Copyswede erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en bransch i ständig förändring. Du kommer arbeta tillsammans med och lära dig av duktiga och erfarna kollegor. Vi har en professionell men familjär stämning på arbetsplatsen och värdesätter ett gott arbetsklimat och kollegial gemenskap. Vi tillämpar flexibel arbetstid. Vårt kontor är beläget i ljusa lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Copyswede med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Om verksamheten
​Copyswede arbetar för att finansiera skapandet av ny kultur. Våra uppdragsgivare är kulturskapare som medverkar i tv- och radioproduktioner – manusförfattare, sångare, musiker, kompositörer, skådespelare, författare, regissörer och fotografer. Vi arbetar för att de ska få betalt för sin upphovsrätt. Vi förvaltar rättigheter kollektivt och ger heltäckande licenser för dem som vill vidareanvända tv och radio i olika medier. Vi sköter även det svenska ersättningssystemet för privatkopiering. Bakom Copyswede står fjorton kulturskaparorganisationer.