Vill du arbeta med börs- och finansmarknadsfrågor?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 september 2018
Stängs
den 15 oktober 2018
Ref:
1098
Kontakta
Maria Samuelsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ref 18-17466

Som medarbetare på avdelningen Prospekt och redovisning arbetar du med att granska och godkänna prospekt och erbjudandehandlingar. I ditt arbete kommer du ha löpande kontakt med bolag samt finansiella och juridiska rådgivare. Arbetet innefattar även att bidra till utvecklingen av Finansinspektionens (FI:s) tillsyn och delta i arbetet med praxis- och regelgivning på området. Utöver detta kommer du att arbeta med utredningar, policyfrågor och implementering av nytt prospektregelverk.

Tjänsten innebär samarbete med kollegor inom FI och med andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller affärsjuridisk examen, alternativt ekonomutbildning, och några års relevant arbetslivserfarenhet. Det är en fördel om du har arbetat på advokatbyrå, revisionsbyrå eller corporate finance-firma, samtliga med inriktning mot värdepappersmarknaden, gärna avseende transaktioner på aktiemarknaden.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du är initiativtagande och vågar fatta beslut samt bidrar med samarbete genom att relatera till andra på ett smidigt och lyhört sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Maria Samuelsson på 08-408 983 87 eller maria.samuelsson@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!