Redovisningschef till APCOA Parking Sverige AB

Rekryterare
Apcoa Parking
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 september 2018
Stängs
den 21 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

APCOA_Bild.gif

Vi är en ledande aktör inom svensk parkeringsservice, är en del av en stor europeisk koncern vi finns i 12 länder och i Sverige är vi idag cirka 500 medarbetare. APCOA omsätter årligen cirka 750 MSEK.  Vår affärsidé går ut på att skapa mervärde till våra kunder genom att leverera kostnadseffektiva och helhetstäckande lösningar inom parkering, trafikledning och bevakning.

Vill du vara med oss och ta vårt företag till nästa nivå? Vi söker idag en Redovisningschef till vårt huvudkontor i Stockholm. Som redovisningschef kommer du att rapportera till vår CFO, du kommer att ha en nyckelfunktion på APCOA med ansvar för att kvalitetssäkra och utveckla bokslutsprocessen samt att utveckla vår affär. Du kommer att ha personalansvar för 6 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Leda, styra och kvalitetssäkra arbetet inom redovisningsfunktionen. Du är även inblandad i den dagliga verksamheten
  • Intern rapportering i form av månadsbokslut, budget och prognos till koncernens moderbolag i Tyskland
  • Extern rapportering i form av årsredovisningar, moms och skattedeklarationer
  • Ge stöd till organisationen gällande redovisningsfrågor
  • Huvudsakliga kontaktpersonen med koncernens externa revisorer
  • Koncernens inkomstbeskattning, skatteberäkningar och övrig hantering av frågor inom skatteområdet
  • Leda och delta i aktiviteter och projekt för att öka kvalitet och effektivitet i koncernens redovisning/rapportering

Dina tidigare erfarenheter  Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med cirka 5 -10 års erfarenhet av redovisning och ledarskap. Du är bekväm med att agera bollplank i komplexa redovisningsfrågor. Du måste vara duktig på att prioritera redovisningsgruppens arbete från ett helhetsperspektiv. Du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar och ett intresse och fallenhet för ledarskap och att utveckla dina medarbetare. Din erfarenhet inom redovisningsområdet är gedigen, med tyngdpunkt på K3 och känner till IFRS. Det är mycket meriterande om du har jobbat som revisor mindre företag eller motsvarande.

Dina färdigheter och din personlighet  Som ledare är du ett gott föredöme, visar omtanke och är bra på att inspirera och motivera dina medarbetare. Du har lätt för att kommunicera och få fram ditt budskap, du är trygg i din redovisningskompetens och duktig på att bygga relationer med övriga delar av organisationen.

Vi erbjuder  Arbete inom ett framgångsrikt och expanderande internationellt bolag med goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer att ha ett nära samarbete med vårt europeiska huvudkontor i Stuttgart och möjligheter att knyta nya internationella kontakter. I Sverige finns vårt huvudkontor i Liljeholmen där vi sitter i trevliga och ljusa lokaler.

Vill du arbeta tillsammans med oss på APCOA?  Maila din ansökan i form av CV och personligt brev till HR Chef Claudia Gaete, claudia.gaete@apcoa.se. (Du behöver inte ansöka via ansökningslänken) Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anders Westin, CFO, anders.westin@apcoa.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Övrigt

  • Sista ansökningsdag: 2018-10-21

Om arbetsgivaren
APCOA Parking Sverige AB är en ledande aktör inom svensk parkeringsservice. Huvudverksamheten är inriktad på etablering och drift av parkeringsanläggningar. Vi är ca 500 medarbetare och närmare 1 400 parkerings- och övervakningsuppdrag i ett 10-tal städer i Sverige. APCOA Parking Sverige AB tillhör APCOA Parking Holdings GmbH, Europas största parkeringskoncern med 4 500 anställda. www.apcoa.se