Analytiker på Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 september 2018
Stängs
den 19 oktober 2018
Ref:
1100
Kontakta
Per Jakobsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Analytiker med fokus på försäkringsbolagens tillgångar

Som analytiker på avdelningen Risktillsyn försäkring arbetar du med analys och granskning av de uppgifter om placeringstillgångar som försäkringsbolag rapporterar in till Finansinspektionen (FI). I rollen är du med och bidrar till den kvantitativa analys som avdelningen tar fram om bolagens placeringar och kapitalkrav för marknadsrisk. Analyserna är en del av tillsynen av försäkringsbranschen.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom finansiell ekonomi eller motsvarande, gärna med fördjupning i finansiell matematik och/eller matematisk statistik. Du har erfarenhet av att analysera stora mängder data samt kunskap om olika investeringstillgångar och vilka risker som finns i dessa. Det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet av Solvens 2 eller annan form av myndighetsrapportering, analysverktyget SAS, VBA-programmering och/eller SQL.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du tar initiativ och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är tydlig i din kommunikation, ser helheten och bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Per Jakobsson på 08-408 982 11. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 19 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!