VD Edsbyverken

Rekryterare
Edsbyn
Plats
Edsbyn
Annonserat
den 27 september 2018
Stängs
den 14 oktober 2018
Kontakta
Marie W. Corell
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Edsbyn_Arc_Stool_650x340px.gif

Vi söker nu en marknadsdriven VD

Edsbyverken har under de senaste åren framgångsrikt och intensivt arbetat med att förnya och utveckla sitt såväl produktprogram som varumärke. Detta har lett till att bolaget idag, av inredningsarkitekter och andra beslutsfattare inom kontorsmöbelbranschen, ses som en branschens absolut mest spännande aktörer.

Parallellt med detta har stora insatser gjorts när det gäller modernisering och effektivisering av produktionen och vi har idag en mycket rationell och välinvesterad fabrik.

Under dessa år har koncernens VD också parallellt fungerat som VD för bolaget. Vi vill nu ytterligare öka tempot på utvecklingen i bolaget och söker därför dig som vill ta över och leda detta arbete.

Verksamheten och organisationen har under de senaste åren genomgått rätt stora förändringar och bolaget står nu väl rustat för att fortsätta den påbörjade resan.

För att du ska lyckas i detta uppdrag har du en akademisk utbildning motsvarande civilekonom, civilingenjör eller likvärdigt. Du har dessutom gedigen erfarenhet av kvalificerat ledarskap, gärna som VD eller divisions-och/eller affärsområdeschef i ett tillverkande bolag. Du är van att göra affärer. Du bör också framgångsrikt ha arbetet med att utveckla starka varumärken. Du är en stark kommunikatör både externt och internt. Stor vikt fästs vid dina personliga egenskaper och din bakgrund.

Du rapporterar till Koncernchef för Edsbyn Senab AB, Bengt Nilsson, och ingår i koncernledningen.

För att du ska lyckas i detta arbete bör du vara beredd att bosätta dig i regionen.

Vi samarbetar i denna rekrytering med Boyden Sverige och frågor kring tjänsten ställs till

Marie W. Corell, mcorell@boyden.com, tel 08-440 41 91

Vi vill ha din ansökan senast den 14/10.

AB Edsbyverken en av Skandinaviens ledande producenter av kontorsmöbler. Huvudkontor och fabrik finns i Edsbyn i hjärtat av Hälsingland, där bolaget bedrivit sin verksamhet sedan 1899. Bolaget har dessutom egna showroom och säljkontor i Stockholm och Oslo. Huvuddelen av bolagets kunder återfinns inom såväl privat som offentlig sektor i Sverige och Norge, men bolaget exporterar också sina produkter till många andra länder, både i och utanför Europa.

Sedan 2008 ingår AB Edsbyverken i Edsbyn Senab koncernen, vars huvudkontor sedan 2013 också återfinns i Edsbyn.

AB Edsbyverken har c:a 220 anställda och omsatte 2017 drygt 380 milj kr.