Vill du arbeta med tillsyn av medelstora och mindre banker?

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 28 september 2018
Stängs
den 22 oktober 2018
Ref:
1102
Kontakta
Caroline Rygaard
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som tillsynsansvarig driver du processer som syftar till att bedöma bankers risker och dess kapital- och likviditetsbehov (översyn och utvärdering) och andra tillsynsaktiviteter, t ex undersökningar, kartläggningar och fördjupade analyser. Du analyserar bankers affärsmodeller, styrning, finansiella ställning och riskhantering. Tjänsten innefattar även hantering av tillståndsärenden såsom ansökan om tillstånd att bedriva bankverksamhet, ägarprövningar, fusionsprövningar och lednings-/ägarledningsprövningar samt granskning av bankernas återhämtningsplaner. Vidare deltar du i praxis- och regelbildningsarbete. Arbetsuppgifterna ger dig en unik insyn i bankernas verksamhet, risker och beslutsprocesser.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom t ex ekonomi och/eller juridik. Du har minst tre års erfarenhet inom relevant område, gärna av bankanalys, banktillsyn, riskkontroll och/eller revision inom finansiella sektorn. Du har förståelse för hur en bank fungerar och hur dess affärsmodell påverkar riskbilden. Kunskaper i Excel och analysverktyget SAS är meriterande, liksom kompletterande kunskaper inom juridik.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du bidrar med gott samarbete och omdöme och kan kommunicera sakligt och balanserat med både specialister och med ledande företrädare för banker. Tjänsten förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på framförallt svenska men också engelska.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Caroline Rygaard, avdelningschef på 08-40 89 85 91.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 22 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!