Analytiker till Rapporteringsavdelningen

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 1 oktober 2018
Stängs
den 15 oktober 2018
Ref:
1103
Kontakta
Gabrielle Bergquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Rapportering arbetar du med rapportering från de finansiella företagen. Du arbetar med införandet av ny rapportering till följd av nya eller uppdaterade nationella och internationella regelverk. I rollen arbetar du främst med granskning av inrapporterad data, utformar nya kontroller samt har löpande kontakt med såväl externa tillsynsobjekt som interna experter.

Vi söker dig som har en har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet från den finansiella sektorn, alternativt revisionsbyrå, och har tidigare arbetat med att analysera och hantera stora datamängder. Erfarenhet av analysverktyget SAS eller motsvarande programvara är starkt meriterande.

Som person är du analytisk, uthållig, proaktiv och självständig. Du har en stark ansvarskänsla och är tydlig samt effektiv i ditt sätt att planera, organisera och prioritera. Du arbetar resultatinriktat, bidrar till ett gott samarbetsklimat, lyssnar och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Gabrielle Bergquist på 08-408 985 54.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 15 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!