Jurist till Fastighetsbyrån

Rekryterare
Fastighetsbyrån
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 oktober 2018
Stängs
den 1 november 2018
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om Fastighetsbyrån
Vi har det stora nöjet att kunna kalla oss för Sveriges ledande fastighetsmäklare, med drygt 250 kontor och cirka 1 900 medarbetare över hela landet och delar av Spanien. Det gör oss störst både i omsättning och antal affärer. Och den som säljer mycket, kan också mycket. En erfarenhet som har hjälpt oss ta fram rätt tjänster och erbjudanden som hjälper såväl mäklaren som kunden i varje del av affären.

Att vår kunskap och erfarenhet uppskattas av många är tydligt; faktum är att vi förmedlar en femtedel av alla Sveriges bostadsaffärer. Det är ett förtroende vi är stolta över och värnar om varje dag – på varje kontor runt om i landet. För vi vill inte bara vara ledande i Sverige, vi strävar även efter att vara bäst på varje lokal ort och område. För det är där kunden bor och affären görs.

Om kontoret
Swedbank Fastighetsbyrå AB är ett dotterföretag i Swedbankkoncernen och franchisegivare till landets största fastighetsmäklarkedja. På huvudkontoret arbetar 50 personer som leder, driver och supportar en kedja med 1 900 medarbetare.

Vi söker nu en jurist till vår juristavdelning, som för närvarande består av fyra jurister, varav en är föräldraledig, samt Kundombudsman och Kvalitet och kundvårdsansvarig. Är du den vi söker erbjuds du ett roligt och utmanande arbete i en händelserik miljö hos en arbetsgivare med mycket gott renommé och bra förmåner.

Vem är du?
Juristavdelningen är en enhet inom avdelningen Affärsstöd som består av totalt 13 personer. Enhetens huvudsakliga verksamhet består i att säkerställa och höja kvaliteten i fastighetsmäklarnas arbete genom kvalificerad rådgivning för såväl mäklare som mäklarens kunder. Rådgivningen sker främst via digitala kanaler och telefonsamtal. Du kommer att tillsammans med övriga avdelningen också arbeta med att proaktivt utbilda och höja mäklarnas kunskapsnivå samt stödja dem vid omvärldsförändringar. Till viss del kommer du även arbeta tillsammans med övriga avdelningar i produkt- och tjänsteutveckling och med viss bolagsjuridik så som samarbetsavtal med leverantörer.

Du ska ha en juristexamen och minst 2-3 års erfarenhet av att arbeta med fastighetsrätt. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av rådgivning i boenderättsliga frågor eller från mäklarbranschen. Det är en fördel om du även har erfarenhet av familjerättsligt arbete eller affärsjuridiskt arbete, gärna med inriktning på fastighetsjuridik och mäklarjuridik. Det är också en fördel om du har erfarenhet av och ett intresse för GDPR-frågor.

Du är ambitiös, har god social förmåga och hög servicekänsla. Du  har ett genuint intresse för juridik och trivs med ett utåtriktat arbete.

Arbetsuppgifter:

Dina primära arbetsuppgifter kommer främst bestå av:

  • Juridisk rådgivning till våra mäklare i deras uppdrag att förmedla bostäder
  • Skriva juridiska artiklar, avtal och uppdatering av juridiska dokumentInternutbildning av våra mäklare, franchisetagare och assistenter
  • Hålla företaget uppdaterat om förändringar inom det juridiska området
  • Viss bolagsjuridik, avtalsrätt och allmän affärsjuridik samt granskning av kommersiella avtal/samarbetsavtal

Det är viktigt att du trivs med att arbeta självständigt och har stor fokus på kvalitet i slutresultatet. Att du är kommunikativ, prestigelös, driven och målinriktad är en förutsättning för att du ska trivas hos oss och för att vi ska nå våra högt uppsatta mål inom organisationen.

Övrigt
Tjänsten är på heltid, provtjänstgöring tillämpas. Tillsättning enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar Fastighetsbyrån med Jurek Rekrytering och Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på anousheh@jurek.se alternativt 0766-33 14 42. Välkommen med din ansökan!

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42