Redovisningschef på koncernnivå till Aller Media

Rekryterare
Aller media
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 oktober 2018
Stängs
den 1 november 2018
Ref:
2279
Kontakta
Julia Minges
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en kommunikativ och förändringsbenägen Redovisningschef till Aller Medias svenska koncern. Aller Media är marknadsledare inom Populärpress i Sverige och man erbjuder en spännande verksamhet med många starka varumärken, så som Elle, Café, Året Runt, Svensk damtidning, Femina och Allers. Som Redovisningschef har du det övergripande ansvaret för arbetet på redovisningsfunktionen med stort fokus på att bygga struktur och processer i koncernbolagen. Du leder en grupp om 6 personer på redovisningsfunktionen och rapporterar till CFO. Kulturen är varm, välkomnande och vi söker en person som både har starka kunskaper i redovisning samtidigt som man har ett stort fokus på arbetet med teamet. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för att strukturera och kvalitetssäkra det dagliga redovisningsarbetet
  • Stödja medarbetare gällande kvalificerade redovisningsfrågor på ekonomiavdelningen
  • Kravställa och ansvara för att bygga och sätta upp struktur för svenska koncernens bolag
  • Personalansvar för medarbetarna på redovisningsfunktionen
  • Ansvara för årsredovisning för Aller Media AB samt rapportering av de svenska koncernbolagen till koncernmoderbolaget i Danmark
  • Utveckla ekonomifunktionen och driva interna projekt som syftar till att skapa effektivare samt mer affärsorienterade processer
  • Vara delaktig i arbetet med förvärv av bolag och processerna kopplade till dessa

Erfarenhet
Du har en universitetsutbildning inom ekonomi samt erfarenhet av rollen som redovisningschef. Du har tidigare arbetat i större koncerner och du har inga problem att arbeta högt och lågt med olika frågor som kan förekomma på en redovisningsfunktion. Du har tidigare erfarenhet av att leda ett team och har stöttat teamet när det behövts. Du har mycket goda kunskaper i Excel, samt talar och skriver väl på svenska såväl om på engelska.

Personliga egenskaper
Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi tror att du som person är en kommunikativ, pedagogisk och hands-on person som har en förmåga att få med sig sina medarbetare. Du är duktig på att skapa engagemang i ditt team och är mån om din omgivning. Du är lösningsorienterad och har en förmåga att kommunicera, både uppåt och nedåt i organisationen. Du är driven och strukturerad och trivs i en familjär och öppen kultur.

Aller Media
Aller Media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Café, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence. Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar. Vi har kontor i Stockholm och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Aller media äger Make Your Mark och OTW. Make Your Mark ger ut över 80 publikationer per år och är en av Sveriges ledande aktörer inom content marketing, med huvudfokus på konsumentinriktad kommunikation. OTW är Nordens ledande leverantör av redaktionell kommunikation och är med sina 40 tidningstitlar, flera hundra timmar television och en mängd digitala medier, framför allt inom webb och webb-tv, den mest prisbelönta och högst rankade contentbyrån i Sverige. Läs mer på www.aller.se, www.makeyourmark.se och www.otw.se.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Julia Minges och Patrik Sundelin.