Group Financial Controller

Rekryterare
New Wave Group
Plats
Göteborg
Annonserat
den 3 oktober 2018
Stängs
den 2 november 2018
Ref:
3529
Kontakta
Jeanette Liljeblad
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn. Koncernen ska nå synergier genom att samordna design, inköp, marknadsföring, lager och distribution av sortimentet. Koncernen ska erbjuda sina produkter inom profilmarknaden och detaljhandelsmarknaden för att nå god riskspridning.
New Wave Group har ca 2 500 anställda på knappt 80 dotterbolag i 17 länder. Omsättningen uppgick 2017 till 5 600 msek. Till koncernens varumärken hör Ahead, Clique, Craft, Cutter & Buck, Harvest, Jobman, Kosta Boda, Orrefors, Pax, ProJob, Sagaform, Seger m.fl.
New Wave Group-aktien är noterad på OMX Stockholm Mid Cap. Läs mer om företaget på http://www.nwg.se/hem.html.

Arbetsbeskrivning
New Wave Group rekryterar en Group Financial Controller till företagets huvudkontor i centrala Göteborg. Du kommer arbeta tillsammans med ytterligare en Group Financial Controller och CFO där dina ansvarsområden är att förbättra koncernens internkontroll samt redovisnings- och rapporteringsprocesser. Tjänsten rapporterar till CFO.

Du kommer att ha mycket kontakt med dotterbolag, både inom Sverige och internationellt, och ansvara för att dessa följer uppsatta rutiner för redovisning och rapportering till huvudkontoret. Du ansvarar för intern kontroll och uppföljning av dotterbolagen och har mycket kontakt med nyckelpersoner i koncernen.

Du kommer även att vara delaktig i boksluts- och årsredovisningsarbetet samt sammanställning av kvartalsrapporter.

Tjänsten innefattar en del resande, både i Sverige och internationellt (Europa, Asien, USA).

Utbildning
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning. Kanske har du några års revisorserfarenhet kombinerat med erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor på ett företag. Vi ser gärna att du har varit verksam i en internationell miljö och då engelska är koncernspråk bör du behärska språket flytande i tal och i skrift.

Personliga kvalifikationer
Som person trivs du med självständigt arbete och att ha många projekt pågående samtidigt. Du är drivande, analytisk och har förmågan att prioritera. Arbetet innebär mycket kontakt med människor och kräver en god servicekänsla. 

Du har en positiv inställning, ett flexibelt förhållningssätt och trivs i en organisation som kännetecknas av entusiasm, entreprenörs- och framåtanda.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Kontakt
Jeanette Liljeblad, jliljeblad@contaplus.se, 0767760190
Mattias Larrieu, mlarrieu@contaplus.se, 0734166016