Kvalificerad jurist med kunskap om betaltjänster

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 9 oktober 2018
Stängs
den 22 oktober 2018
Ref:
1095
Kontakta
Anna Cederberg
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ref 18-17039

Som kvalificerad jurist på Marknadsuppföranderätt arbetar du främst med frågor och ärenden kring regel- och tillståndsgivning. I detta ligger även framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter. Du kommer hantera varierande typer av ärenden men fokus ligger på frågor relaterade till betaltjänster och uppföranderättsliga frågor. Med anledning av ny lagstiftning befinner sig avdelningen i en spännande fas med mycket arbete kopplat till att sätta ny praxis.
Du agerar bollplank till och stöttar övriga jurister och även finansinspektörer inom tillsynsverksamheten i frågor som rör regelverkstolkning och tillståndsärenden samt är med och driver praxisfrågor. Det är därmed en unik möjlighet att vara med från myndighetsperspektiv och rita upp vägen framåt för bolag som omfattas av bland annat PSD2. Utöver betaltjänster ligger stort fokus på penningtvättsrelaterade frågor för tillexempel betalningsinstitut, valutaväxlare och konsumentkreditinstitut. Ansvaret för bolag som driver verksamhet med kreditgivning, kreditförmedling och rådgivning om bostadskrediter ligger också på avdelningen.

Arbetet innebär möjlighet att få hög specialistkompetens inom ett rättsligt område under FI:s tillsyn. Du kan även komma att medverka i avdelningens internationella arbete samt att få ansvar som projektledare. Du har löpande kontakter med andra myndigheter och Regeringskansliet.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller annan juristexamen samt erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har troligtvis erfarenhet från företag som handhar betaltjänster, kreditförmedling, kreditgivning eller andra närliggande finansiella tjänster. Alternativt så har du erfarenhet från annat företag under FI:s tillsyn, domstol, advokatbyrå eller relevant myndighet. Du har därmed kännedom om det finansiella systemet, företag under FI:s tillsyn och/eller erfarenhet av arbete med ärendehantering på myndighet. Vi ser gärna att du har kunskap om de regelverk som gäller för betaltjänster, kreditförmedlare, kreditgivare och finansiella institut. Notarietjänstgöring är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du har ett strukturerat arbetssätt, trivs med att arbeta tillsammans med andra och drivs av att nå resultat och hitta lösningar. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.
För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Anna Cederberg på 08-408 983 16 eller anna.cederberg@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 22 oktober 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!