Finance Director till Cobham Electrical & Electronic Equipment

Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 10 december 2018
Stängs
den 9 januari 2019
Kontakta
Emira Blomberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu dig som vill ta helhetsansvaret för ekonomifunktionen i det svenska bolaget i en stor internationell koncern. Cobham Electrical & Electronic Equipment i Kista är en del av den internationella Cobhamkoncernen som är verksam inom utveckling, leverans och support av ledande flyg- och försvarsindustri. Cobhamkoncernen sysselsätter mer än 10 000 personer på fem kontinenter, med kunder och partners i mer än 100 länder och har en årlig omsättning på över 20 miljarder kronor.

Om jobbet
Som Finance Director på Cobham ansvarar du för att supportera vd i styrning av verksamhet, genom att säkerställa en ändamålsenlig och effektiv ekonomifunktion. Du ansvarar också för rapportering till Senior Finance Director för den Business Unit i vilket kontoret i Kista ingår. Det svenska bolaget omsätter drygt 80 miljoner SEK, och på kontoret i Kista återfinns ca 40 personer inom områdena produktion, affärsutveckling, sälj, inköp och stab. Du har personalansvar för en redovisningsekonom och rapporterar till vd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Säkerställa en effektiv och ändamålsenlig ekonomifunktion (styrning, kontroll och processer).
  • Ledningsgruppsarbete.
  • Rapportering till vd samt moderbolaget enligt IFRS.
  • Ansvara för moms- och skattefrågor samt upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Budget, prognoser, likviditetsplanering.
  • Lagervärdering, produktkalkylering, efterkalkyler.
  • Projektredovisning.
  • Processansvarig för Jeeves.

Det vi erbjuder
Du får helhetsansvaret för en ekonomifunktion och chansen att verkligen bottna i rollen som Finance Director i och med den komplexa kedjan med alltifrån produktion och lager till exportfrågor. Du får en nyckelroll i det lilla företaget i den stora koncernen och får såväl lokal insyn som den internationella närvaron. Du arbetar nära vd och ges stort ansvar.

Den vi söker
Den vi söker har akademisk examen inom ekonomi. Du har arbetat i roller där du fått en mycket god förståelse för hela redovisningskedjan och erfarenhet av IFRS. Det kan vara i olika roller som redovisningschef, Financial controller eller revisor. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med lagerredovisning i tillverkande bolag, antingen praktiskt eller granskande som revisor. Du ska ha förmåga att bidra med din expertis, och proaktivt driva dina ansvarsområden.

Så här söker du jobbet
Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Den här rekryteringsprocessen genomförs av Corplus Search och du hittar ansökningsknappen uppe till höger på denna sida.

Cobham Electrical & Electronic Equipment, Kista tillverkar och marknadsför passiva mikrovågsprodukter inom radar- och kommunikationsutrustning. Företaget är världsledande inom avancerade roterskarvar och vågledaromkopplare. Vi har djupa kunskaper i lösningar med hårda krav på precision, tillförlitlighet och prestanda. I Kista är vi idag 40 anställda och är i en spännande expansiv fas med en fortsatt ökad tillväxt.

Liknande jobb

Liknande jobb