Redovisningschef till MFEX

Rekryterare
MFEX
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 11 december 2018
Stängs
den 10 januari 2019
Kontakta
Therese Kraft
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gillar du att utmana gamla mönster, sätta struktur och skapa nya effektiva rutiner? Då kan befattningen som Redovisningschef till MFEX Mutual Funds Exchange vara din nästa utmaning? 

MFEX har en europeisk plattform för fonddistribution och är oberoende experter inom området.

Om rollen
MFEX söker en redovisningschef som vill få möjligheten att påverka och vara högst delaktig i bolagets fortsatta expansion. Din styrka är att styra upp effektiva ekonomi- och ekonomistödsprocesser, skapa ökad harmonisering och transparens samt en proaktiv ekonomifunktion. 

För rätt kandidat erbjuds du möjligheten att få helhetsansvaret för redovisningen, sätta struktur och visa vad ”best practice” innebär.  Du kommer driva och ansvara för bolagets redovisning, bokslut och rapportering som är en mycket viktig del i rollen.  Som redovisningschef innebär ditt ansvar att leda och utveckla redovisningsområdet i hela koncernen. Du ansvarar för att bolagets redovisning och rapportering följer goda redovisningsprinciper enligt IFRS, och utvecklar och förbättrar MFEX processer och rutiner för framtiden.  

Som redovisningschef kommer du att ha personalansvar för fyra personer. Det innebär ansvara för att det gör rätt saker och förstår, fördela/prioritera deras arbetsuppgifter och motivera dem i deras arbete. Du rapporterar till CFO och kommer sitta på MFEX kontor i centrala Stockholm.

MFEX kultur präglas av en entreprenörsanda. 

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområde

  • helhetsansvaret för redovisningen i alla länder
  • säkra att redovisningen - uppföljning och analys av affärsverksamheten
  • öka kraften, tempot och samordning i utveckling av rapportering, uppföljning, processer och rutiner inom finansavdelningen
  • utveckla och förvalta affärssystem
  • automatisera och effektivisera interna ekonomiska processer samt andra koncernövergripande ekonomirelaterade projekt
  • identifiera och genomföra automatiseringsmöjligheter
  • Sätta en struktur, processer och rutiner för budget, forecast och uppföljning
  • Skapa skalbara och effektiva arbetssätt och processer för att möjliggöra fortsatt stark tillväxt
  • Säkerställa god intern kontroll
  • Leda och utveckla en grupp på ca 4 personer i Stockholm samt koordinera de outsourcing partners som sköter den löpande bokföringen i vissa av MFEX utländska verksamheter. 

Din profil 
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och som har sju till tio års erfarenhet från redovisning och i rollen som redovisningschef, revisor eller likvärdig roll.

Vi söker dig som har arbetat i en internationell verksamhet och är trygg med IFRS. Meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning och vana att arbeta med utländska dotterbolag. 

För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar förändring, är nyfiken och har stark affärsförståelse. Du drivs av att arbeta mot mål, är orädd och tycker om utmaningar. 

OM BOLAGET
MFEX, Mutual Funds Exchange är en europeisk plattform för fonddistribution och är oberoende experter inom området. Bolaget erbjuder banker och andra fonddistributörer tillgång till världens största fondutbud med handel, rabatter och fondinformation i de 800 fondbolag från 40 länder som finns representerade på plattformen. Fondbolag får tillgång till fler än 100 distributörer från 30 länder i huvudsak Västeuropa och Asien. MFEX är oberoende med full öppenhet mellan distributörer och fondbolag. Deras kunder inkluderar bland annat; KBC Bank, Société Générale, Keytrade Bank, Handelsbanken, Nordea, Carnegie, Pictet, Danske Bank, Citibank, Edmond de Rothschild och Bank of Singapore.

MFEX grundades 1999 och har huvudkontor i Stockholm, kontor i Paris, Genève och Singapore bla samt ett utvecklingskontor i Umeå. Majoriteten av MFEX ägs sedan början på 2018 av Nordic Capital. www.mfex.se 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar MFEX med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft, 08-407 55 14.

Vi tillämpar ett löpande urval, varmt välkommen med din ansökan!

 

Liknande jobb

Liknande jobb