Affärsansvarig Komponenter

Rekryterare
Strängbetong
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 13 december 2018
Stängs
den 10 januari 2019
Ref:
SE-13144
Kontakta
Hans Blecher
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Säljare av komponenter till byggföretag, fastighetsägare och entreprenörer.

Strängbetong söker en affärsansvarig för region Mellan, som omfattar landskapen Uppland, Södermanland, Västmanland, Närke och Värmland, med ansvar för försäljningen av bolagets komponentsortiment.

Exempel på Strängbetongs komponenter är;

Kunderna är i huvudsak fastighetsägare, byggbolag och entreprenörer. Arkitekter är en viktig grupp att påverka.

Du kommer att arbeta i en framgångsrik professionell säljorganisation i ett företag som backar upp sin säljkår med verktyg, produkter och tjänster för att lyckas.

I rollen ingår följande;

 • Proaktivt söka relationer med befintliga kunder och prospekts. Fördjupa kunskapen och förståelsen för deras situation och behov. Utveckla och anpassa Strängbetongs produkter, service och prissättning utifrån denna dialog i samverkan med övrig organisation.
 • Ansvara för att offerera och teckna avtal avseende Strängbetongs komponentprodukter. I denna roll ingår att leda offertprocesser tillsammans med kalkylansvariga.
 • Ansvara för att överlämna affären till projektledare/produktion efter tecknat avtal.
 • Vara kundens ombud under hela projekt- och leveransfasen.
 • Ansvara för att prioritera inkommande förfrågningar tillsammans med affärschefen för regionen.
 • Utveckla och upprätthålla en pipeline av prospekts och skickligt leda kunden genom försäljningsprocessen. Viktigt med täta och uthålliga kontakter.
 • Aktivt bidra till erfarenhetsutbyte med övriga i säljteamet.

I tjänsten ingår resor, i huvudsak inom regionen. Du utgår troligtvis från Stockholm, Örebro eller Kungsör och rapporterar till affärschefen för region Mellan.

Rollen som affärsansvarig kräver uthållighet och långsiktigt relationsbyggande. Du kan räkna med långtgående stöd från bolaget och kollegor, men rollen ställer likväl höga krav på egen initiativförmåga, drivkraft och vilja att lyckas. Du drivs av att göra affärer och har en hög ambitions- och aktivitetsnivå.

 

KVALIFIKATIONER
Lämplig yrkesbakgrund är 5-10 års erfarenhet av framgångsrik försäljning till framförallt byggsektorn. Alternativt tidigare jobbat som konstruktör eller projektledare inom stombyggnad och nu känner att det är tid för nästa karriärssteg. Meriterande är om du har ett upparbetat nätverk hos Strängbetongs kunder samt om du har erfarenhet av att jobba in en projektfokuserad verksamhet.

Vi ser gärna att lämplig utbildningsbakgrund är minst gymnasieexamen.

Vi utgår ifrån att du är en god kommunikatör och har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på svenska och engelska.

Har du vad som krävs? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig.

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13144) så snart som möjligt, dock senast 10 januari, 2019. Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av Hans Blecher, chefrekryterare på Mercuri Urval via hans.blecher@mercuriurval.com, tel 08-506 450 49. Om företaget


Strängbetong är Sveriges ledande stombyggnadsföretag och levererar en vädertät byggnad färdig för komplettering med el, ventilation, VVS och inredning. Strängbetong bygger element till allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Utgångspunkten är färdiga koncept för varje byggnadstyp som sedan anpassas utifrån projektets förutsättningar och kundens behov.

Betongelementen tillverkas i egna fabriker varpå de färdiga delarna transporteras till byggarbetsplatsen och monteras ihop där huset ska stå. I och med att allt från bjälklag, trappor och isolerade ytterväggar till hisschakt, balkonger och yttertak kommer färdigtillverkat till byggarbetsplatsen, blir byggtiden rekordkort.

Strängbetong ingår i den internationella koncernen Consolis som är Europas ledande tillverkare av prefabricerade betongelement för bygg- och anläggningsprojekt. Consolis erbjuder ett brett spektrum av produkter och tjänster, inklusive projektdesign och implementering. Koncernen har ca 130 produktionsanläggningar i 30 länder, 10 000 anställda och omsatte ca €1.3 miljarder 2014. Företagsgruppen skapades 2005 då Consolis gick samman med Frankrikes största betongvaruföretag, Bonna Sabla. Bain Capital förvärvade våren 2017 Consolis från det franska P/E bolaget LBO France. Consolis är angelägna om att ta sitt miljöansvar och lägger därmed särskilt fokus på effektivisering av produktionsprocesser och produkter med lång livslängd.

AB Strängbetong i siffror

 • 1 200 anställda
 • 2,4 miljarder i omsättning
 • Produktion på 7 platser från Långviksmon i norr till Veddige i söder
 • Kontor på 12 platser från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder
 • Årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement

Strängbetong har tagit fram tre värdeord som gjorts till företagets ledstjärnor i det dagliga arbetet. Dessa värdeord är ledande, lärande och pålitlig och speglar såväl företagets ambition som vad kunden ska kunna förvänta sig av ett samarbete med Strängbetong. Läs mer om oss på www.strangbetong.se

Liknande jobb

Liknande jobb