Operativ Treasury Manager till internationellt bolag

Rekryterare
Gazella
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 december 2018
Stängs
den 9 januari 2019
Ref:
1218
Kontakta
Gustav Krieger
Arbetstid
Deltid

Vi söker nu en driven och självgående Treasury Manager till ett välkänt bolag på ett stort internationellt bolag med kontor i centrala Stockholm. I din roll kommer du att ansvara för bolagets finansfunktion och fortsätta att utveckla denna samtidigt som du kommer att fokusera på cash management. I tjänsten ingår inget personalansvar och du kommer att rapportera till Head of Treasury. Tjänsten är ett konsultuppdrag som pågår minst sex månader och vi ber dig att skicka in ditt CV redan idag då vi kommer att intervjua löpande och tillsätta rollen inom kort.

 Din utmaning

  • Ansvara för koncernens finans och treasury i nära dialog med Head of Treasury
  • Hantera cash management hands-on genom likviditetsuppföljning, analys och prognoser samt valutahantering, uppföljning och analys av kassaflöde och kapitalbindning
  • Fokusera på rörelsekapitalbindningen i syfte att optimera denna ur ett lönsamhets- och likviditetsperspektiv
  • Rapportera nyckeltal och utfall samt analys till ledning och ägare
  • Rapportering till finansinspektionen
  • Delta i treasury-relaterade utvecklingsprojekt och hantera ad hoc uppgifter.

Erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen inom finans eller redovisning. Du har en god förståelse för hur treasury fungerar på ett industriellt bolag, erfarenhet av cash management och att driva projekt kopplat till treasury-verksamheten. Du har förståelse för kassaflöde, likviditetsoptimering och kapitalbindning samt erfarenhet av en internationell kontext och hantering av avtal med externa parter. Erfarenhet från arbete inom Big4 och förståelse för samspel mellan portföljbolag och PE-aktör är meriterande men inget krav. Även bakgrund inom förvärvsintensiv miljö är ett plus. Du har goda kunskaper i Excel och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående, kommunikativ och analytisk. Du är driven och sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter, genomför ditt arbete ansvarsfullt och håller hög kvalitet i samtliga processer. Du är initiativtagande, strukturerad och trivs med att arbeta nära operations. Utöver nämnda egenskaper är du strukturerad och har en hög arbetskapacitet. Du har lätt för att uttrycka dig och är skicklig på att leda och samarbeta med andra.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt. 

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Gustav Krieger och John Hagtorn.

Liknande jobb

Liknande jobb