Kommunikationschef till Chalmers

Rekryterare
Chalmers
Plats
Göteborg
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 27 januari 2019
Kontakta
Patrik Jensen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

st501-387b.jpgst501-387b.jpgVi är stolta över att Chalmers har det starkaste varumärket bland Sveriges alla universitet*. Är du redo att leda vårt kommunikationsarbete med målet att ytterligare stärka Chalmers position både nationellt och internationellt? Chalmers går in i en fas där vi organiserar våra kommunikationsresurser i en ny kommunikationsavdelning. I samband med det söker vi en ny Kommunikationschef som genom enhetschefer leder avdelningen.

*Sveriges starkaste universitetsvarumärke enligt SIFO och Swedish brand award 2018

Arbetsuppgifter och ansvar
Som kommunikationschef har du det yttersta ansvaret för att utveckla och leverera Chalmers strategi för kommunikation, både internt och externt. Du tar du dig an uppdraget med såväl kompetens som kunskap och bidrar till att de arbetssätt och prioriteringar som behövs får utrymme, både inom avdelningen och i Chalmers ledningsgrupp.

Kommunikationsarbetet på Chalmers bygger på:

  • en nära dialog med verksamheterna för att förstå deras behov och samtidigt öka verksamhetens förståelse för målstyrda kommunikationsinsatser
  • ett starkt ledarskap i kommunikationsfrågor som kan säkerställa utformningen av strategiska kommunikationsinsatser som ger effekt
  • ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att förbättra våra arbetssätt och verktyg
  • en ändamålsenlig och flexibel organisation som är rustad att hantera det snabbt föränderliga kommunikationslandskapet
  • kontinuerlig utveckling av vår kompetens och aktiv omvärldsbevakning

Som avdelningschef leder du genom dina enhetschefer. Avdelningen har behov av både analytisk, strategisk och operativ kompetens. Dessutom kombinera effektiv extern och intern kommunikation, marknadskommunikation och varumärkesbyggande, som stärker Chalmers position nationellt och internationellt.

Din profil
Du har en relevant akademisk utbildning, gedigen erfarenhet från kommunikationsområdet och mångårig erfarenhet som chef. Som ledare vill du medverka till ett hållbart arbetsliv i ett inspirerande arbetsklimat. Du har en förmåga att göra dig förstådd i det forum du möter och genom din förmåga att få saker att hända skapar du tillit. Du är nyfiken på andras idéer och input.  Du lägger stort värde på att skapa relationer och kan driva utveckling som bidrar till framgång.

Ständig utveckling genom förbättringar är en del av vår organisationskultur och vi värdesätter din erfarenhet av och intresse för förbättringsarbete.

Har du erfarenhet från organisationer som, likt Chalmers, har ett komplext kommunikationsuppdrag är det mycket meriterande.

Kontaktuppgifter
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Patrik Jensen patrik.jensen@sigma.se 070-237 57 34 eller Susanne Hjälmered susanne.hjalmered@sigma.se 070-389 70 07

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Sista ansökningsdag 27 januari 2019.

Om Chalmers
På Chalmers arbetar forskare, lärare och specialister inom områden som kommunikation, HR, administration, service, IT, teknik och ekonomi. Chalmers verksamhetsstöd är Chalmers organisation för stabs- och utredningsstöd till ledningen samt gemensam administration och service till institutioner och andra enheter. Verksamheten är organiserad i nio avdelningar; Kommunikation och marknad, HR, Operativt och strategiskt stöd, Student- och utbildningsavdelningen, Planering, analys och ekonomi, Projekt- och processkontoret, Ledningsstöd, IT-avdelningen och Serviceavdelningen. Inom Chalmers verksamhetsstöd arbetar ca 500 personer med att långsiktigt säkerställa ett effektivt och väl fungerande verksamhetsstöd av hög kvalitet. Verksamheten är processorienterad mot Chalmers fyra målbilder: utbildning i världsklass, excellent forskning, effektivt nyttiggörande och en utmärkt intern miljö.