Verksamhetsutvecklare med inriktning organisation och arbetsmiljö till Suntarbetsliv

Rekryterare
Suntarbetsliv
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 26 januari 2019
Kontakta
Sissel Pettersen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du arbeta med att stärka kommun- och landstingssektorn i deras arbete för friska arbetsplatser? Trivs du bäst i ett arbetsklimat som kännetecknas av engagemang, samarbete och omtanke? Då är det här en unik möjlighet för dig!

Om tjänsten
Nu utökar vi Suntarbetslivs resursteam och söker två verksamhetsutvecklare med strategisk tyngd. Arbetet innebär att du är med i en fyrårig projektverksamhet med syfte att få ner sjukfrånvaron i organisationer inom kommun- och landstingssektorn. Uppdraget innebär att vi utgår från forskning och insikterna om att ett aktivt, systematiskt och långsiktigt arbete med friskfaktorer i fokus bidrar till en god arbetsmiljö, till att verksamheter utvecklas och till att medarbetarna håller i längden.

Du kommer ingå i en grupp med åtta andra verksamhetsutvecklare med liknande arbetsuppgifter. Tillsammans arbetar ni med flera parallella lokala stödinsatser runt om i Sverige. Du kommer vara på resande fot inom Sverige ungefär hälften av din arbetstid.

I rollen ingår att:

 • Arbeta konsultativt och på så sätt stödja organisationen i arbetet, erbjuda verktyg och genomföra workshops samt hjälpa till att prioritera åtgärder för insatser
 • Analysera och hjälpa till att sortera i processer och insatser
 • Systematisera och följa upp insatser
 • Samordna med Suntarbetslivs övriga verksamhet


Suntarbetsliv är placerade i attraktiva lokaler i centrala Stockholm där vi arbetar aktivitetsbaserat, prestigelöst och hjälper varandra. Att arbeta på Suntarbetsliv innebär att du blir del av en verksamhet som ser möjligheterna och drivs av att skapa positiv utveckling. Du rapporterar till Chef Verksamhetsutveckling.

Är det här du?
För att passa för tjänsten ser vi att du har:

 • akademisk utbildning inom någon av följande inriktningar; personal, organisation, beteendevetenskap, folkhälsovetenskap, arbetsmiljö eller likvärdigt. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • analytisk förmåga, kunna se komplexa samband och förklara dem på enkelt sätt
 • erfarenhet av att ha drivit strategiskt arbetsmiljöarbete
 • god kunskap om hur verksamheter i kommun- och landstingssektorn organiseras och leds
 • arbetat i eller med en politiskt styrd verksamhet
 • erfarenhet av förändrings-, utvecklings- och förbättringsarbete
 • förmåga att obehindrat kommunicera i tal och skrift på svenska


Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför i första hand dig som är mål- och resultatinriktad, har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp, förmåga att fatta beslut och driva arbetet framåt på ett strukturerat och organiserat sätt. Du är kreativ, noggrann och lyhörd. Du är tydlig i din kommunikation, bra på att skapa och bibehålla goda relationer, flexibel och prestigelös. Du trivs med att ingå och bidra i en grupp som jobbar mot samma mål. 

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Suntarbetsliv med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: verksamhetsutvecklare, arbetsmiljö, verksamhetsutveckling, organisationsutveckling, hälsa

Om Suntarbetsliv
Suntarbetsliv bidrar till friska arbetsplatser inom kommun- och landstingssektorn. Vi ger stöd för arbetsmiljö- och verksamhetsutveckling, utvecklar och kommunicerar digitala verktyg samt sprider kunskaper om forskning och erfarenheter. Föreningen Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting samt Sobona och har idag 29 anställda.

Kontaktperson: Sissel Pettersen 08-120 50 426
Tjänstens omfattning:  Heltid
Anställningsform:  Tillsvidareanställning
Placeringsort:  Stockholm