Group Financial Controller till Duroc

Rekryterare
Duroc AB
Plats
Danderyd (Stad), Stockholm
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 26 januari 2019
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Duroc har sedan 2017 en förnyad ägarbild och är just nu inne i en expansiv fas där koncernen vill växa, både organiskt och via förvärv. Det ställer höga krav internt på omställning och utveckling och vi söker nu därför till koncernens huvudkontor, placerat i Mörby, en Group Financial Controller som vill vara med på Durocs resa.

Rollen är bred och ansvarar för samtlig koncernredovisning, rapportering, kontroll och stöd till dotterbolagen i redovisningsfrågor. Rollen präglas av en balans mellan återkommande arbetsmoment och att driva projekt. Rollen passar dig som trivs med ett stort eget ansvar samt ett intresse, för att utveckla och förbättra funktionen.

Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller liknande samt minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet, antingen inom revision eller i en linjeroll. Du har god teknisk förståelse inom koncernredovisning och regelverk samt en förståelse för IT, processer och system. Därtill är du en van Excel-användare samt skriver och talar engelska obehindrat.

Du har genom din erfarenhet kommit fram till att du trivs i en organisation som präglas av utveckling, stort eget ansvar och utrymme att själv planera ditt arbete. I din yrkesroll är du prestigelös och lösningsorienterad, gillar att driva ditt eget arbete samt är nyfiken på nya lösningar och möjligheter.

Du kommer att bli en del av Group finance som idag består av tre personer och du kommer rapportera direkt till Group CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Koncernbokslut och management-rapportering
  • Delta i och driva koncernövergripande utvecklingsprojekt, tex förvärvsrelaterade frågor, guidelines för finansiell rapportering, intern kontroll,
  • Analysera och kvalitetssäkra dotterbolagens rapportering och därtill stötta bolagen i frågor som rör redovisning och rapportering.
  • Planering och upprättande av Duroc-koncernens delårsrapporter och årsredovisning
  • Andra ad hoc uppgifter inom ekonomiområdet

Varmt välkommen med din ansökan. Utvärdering och intervjuer kommer att ske i januari. I denna rekrytering samarbetar Duroc med Future Value. För frågor eller funderingar gällande rekryteringen, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén på 0767 – 83 55 90, alt. Gustav.emthen@futurevalue.se