Modellexpert med intresse för kreditrisk

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 7 januari 2019
Stängs
den 28 januari 2019
Ref:
1150

Som modellexpert på avdelningen Bankpolicy och Kreditriskmodeller arbetar du med granskning av bankernas kreditriskmodeller (så kallade IRK-modeller), vilka ligger till grund för beräkningen av bankernas kapitalkrav. Du bedömer modellernas kvalitet utifrån reglerna i kapitaltäckningsregelverket samt huruvida bankerna uppfyller kraven för att få tillstånd att avvända modellerna. Dessutom arbetar du med tillståndsprövningar och tillsyn av modellerna samt hur de används och uppdateras.

Arbetet är främst kvalitativt men det är även viktigt med en förståelse för hur kvantitativa kreditriskmodeller utvecklas, implementeras och används av bankerna. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med kollegor på FI och med andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen på magister-/masternivå eller motsvarande, exempelvis med inriktning mot finansiell matematik, nationalekonomi och/eller statistik. Har du även forskarutbildning inom relevant område är det meriterande. Arbetet förutsätter att du har erfarenhet från finansbranschen samt av arbete med kreditrisk och/eller kreditriskmodeller, alternativt med analys av stora datamängder. Du har även förståelse för kvantitativ modellering, dataanalys, matematik och statistik. Erfarenhet samt kunskap om Basel-regelverket samt utveckling av IRK-modeller är en fördel.

Som person är du självständig, analytisk och tydlig. Du trivs tillsammans med andra och bidrar till ett gott samarbete. Du har även mod att fatta beslut samt är effektiv i ditt sätt att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet samt att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Per Kolbjörnsen på 08-408 985 33.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 28 januari 2019. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb