Biträdande HR-chef

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 14 januari 2019
Stängs
den 31 januari 2019
Ref:
2019/27

Vill du anta utmaningen som Riksgäldens biträdande HR-chef och aktivt bidra med engagemang, kompetens och erfarenheter i Riksgäldens fortsatta utvecklingsresa?

Riksgälden har ett viktigt samhällsuppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. HR-enheten spelar en central roll i Riksgäldens uppdrag och ansvarar för både strategiskt och operativt HR-arbete, hållbarhetsfrågor (CSR) lokalfrågor och internservice/reception.

I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Under året har Riksgälden därtill fått i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering, insättningsgarantin och investerarskyddet.

Arbetsuppgifter

I din roll som biträdande HR-chef kommer du att arbeta med komplexa och varierande frågor nära verksamheten. Du bidrar med din expertis inom HR och ger råd och stöd till hela organisationen i såväl större som mindre frågor, bl.a. genom att utveckla processer och arbetssätt inom HR. Du hanterar personalärenden, är med och driver stora utvecklingsprojekt samt medverkar proaktivt till att Riksgälden följer såväl externa som interna regelverk.

Som biträdande chef ska du vara HR-chefen behjälplig i att leda och fördela arbetet på enheten genom eget personalansvar samt bidra till utvecklingen av HR-funktionen.

Erfarenhet, utbildning och person

För att lyckas i tjänsten som biträdande HR-chef driver du Riksgäldens HR-arbete framåt och ser förnyelse och förändring som viktiga framgångsfaktorer. Du kan arbeta både strategisk och operativt och skapar och levererar långsiktiga och hållbara resultat. Du har bred kunskap inom HR-området samt akademisk utbildning i personal- och arbetslivsfrågor, eller likvärdig akademisk utbildning som vi anser relevant för tjänsten. Du har minst fem års erfarenhet av att leda kvalificerat processinriktat HR-arbete och har även vana från att leda och driva projekt. Som person är du nyfiken med ett intresse för omvärlden med fokus på hållbarhet.

För att lyckas i tjänsten förväntas att du:

  • Har erfarenhet av strategiskt arbete via ledningsgrupp
  • Har egen erfarenhet av personalansvar, chefsutveckling samt verksamhetsutveckling
  • Har erfarenhet av att driva förändringsarbete
  • Är resultatinriktad och kommunikativ
  • Har goda arbetsrättsliga färdigheter
  • Har ett fokus på att operativt driva HR-arbetet via myndighetens chefer och kunna skapa ett positivt, öppet och inspirerande arbetsklimat
  • Kan upprätthålla en hög grad av integritet och har ett gott ordningssinne
  • Arbetar operativt med till exempel rekrytering

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och tidigare erfarenheter. Meriterande är erfarenhet från arbete på myndighet.

Kontakt

För ytterligare information är du välkommen att kontakta HR-chef Noelle Moe, tel. 08-613 47 08. Riksgälden samarbetar med Upgraded People i denna rekrytering och kontaktperson, Charlotte Gårlin, tel. 070-968 78 78.

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg via www.riksgalden.se/jobb senast den 31 januari 2019. Ange referens 2019/27.

Urvalet av kandidater sker löpande. Arbetspsykologiska tester kan ingå som en del av rekryteringsprocessen. Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt. Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!

Liknande jobb

Liknande jobb