Aktieförvaltare/analytiker till Svenskt Näringslivs Kapitalförvaltning

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 17 januari 2019
Stängs
den 25 februari 2019

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att för att främja företagens gemensamma intressen, fri företagsamhet, en väl fungerande marknadsekonomi och förståelse för företagandets grundläggande betydelse för Sveriges välstånd. Våra 49 medlemsorganisationer har tillsammans 60 000 medlemsföretag med totalt över 1,6 miljoner anställda

Svenskt Näringslivs Kapitalförvaltning har till uppgift att förvalta Svenskt Näringslivs placeringstillgångar som uppgår till ca 17 miljarder kr. Tillgångarna är placerade i aktier och räntebärande instrument samt i Fastigheten Havsfrun 32 (Näringslivets Hus). Svenskt Näringslivs Kapitalförvaltning har dessutom uppdragen att förvalta huvuddelen av Medlemsorganisationerna placeringstillgångar. Dessa medel uppgår till totalt ca 7 miljarder kr.

Förvaltningen sker i huvudsak internt genom direktplaceringar i svenska börsnoterade aktiebolag samt svenska räntebärande instrument. Exponeringen mot utländska aktier sker i huvudsak via fonder. Svenskt Näringslivs Kapitalförvaltning (SNK) består för närvarande av två personer, och förvaltningen präglas av långsiktighet med en fundamental ansats.

Rollen innebär att tillsammans med chefen för kapitalförvaltningen ansvara för att förvalta SNKs aktieportföljer, i såväl direktägda aktier som fonder. Med detta ansvar följer också bolagsanalys, portföljanalys inklusive avkastningsberäkningar och riskanalys. Du förväntas också över tid hålla muntliga presentationer såväl internt som externt. Utöver ovanstående tillkommer diverse uppgifter av ad-hoc karaktär, i syfte att utifrån vårt uppdrag hjälpa våra medlemsorganisationer på bästa sätt. Du rapporterar direkt till chefen för Svenskt Näringslivs Kapitalförvaltning.

Vi söker dig som har akademisk examen som civilekonom eller motsvarande och minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet från de finansiella marknaderna. Dokumenterad erfarenhet som aktieförvaltare/analytiker är ett krav. Befattningen förutsätter att du har ett genuint intresse för de finansiella marknaderna i allmänhet och aktiemarknaden i synnerhet, men också frågor som rör näringslivs- och samhällsutveckling i stort.

Vi erbjuder rätt person en möjlighet till ett stimulerande arbete i ett litet team i en miljö som i allra högsta grad formar, påverkar och utvecklar det samhälle vi lever i.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid huvudkontoret på Storgatan i Stockholm. Vi anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling, därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund, exempelvis avseende kön, ålder eller etnicitet.

I denna rekrytering samarbetar Svenskt Näringsliv Kapitalförvaltning med Lager & Partners. Skicka in Din ansökan innehållande CV samt personligt brev senast den 25/2 till info@lagerpartners.com. Märk ansökan ”SNK”. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niclas Näslund på Lager & Partners, telefon 0706-240912 alt 08-40764 62.

Ansök om Aktieförvaltare/analytiker till Svenskt Näringslivs Kapitalförvaltning

Har du redan laddat upp ett CV? Logga in för att söka direkt

Ansök

Ladda upp från din dator

Eller importera från:

Din CV måste vara en .doc, .pdf, .docx, .rtf, och inte större än 1Mb


4000 antal återstående tecken

När du söker ett jobb skickar vi din ansökan till namngiven rekryterare, som kan komma att kontakta dig. Genom att söka ett jobb listat på Di Din karriär godkänner du våra villkor och vår sekretesspolicy. Du ska aldrig behöva lämna ut bankkontouppgifter. Om du ombeds göra det ska du kontakta oss. Du behöver aldrig uppge uppgifter om ditt bankkonto. Om detta önskas, e-posta oss.

Liknande jobb

Liknande jobb