Project Manager till Xylem

Xylem
Emmaboda
den 9 februari 2018
den 28 februari 2018
Urban Kjellin
Tillsvidare
Heltid

Xylem

Xylem söker Project Manager

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Vi söker en medarbetare till vår avdelning för central produktionsutveckling med placering i Emmaboda. Avdelningen arbetar huvudsakligen med att stödja produktionsenheten i form av projektledning eller teknisk specialistkompetens. Exempel på projekt kan vara projektering och inköp av nya bearbetnings-liner eller optimering av högvolymsflöden i vårt eget gjuteri.

Arbetsbeskrivning
Du kommer jobba med att driva projekt alternativt vara projektdeltagare, storleken på projekten varierar från någon månad upp till ca tre år. Förutom att driva stora projekt så kommer du även att jobba i mindre uppdrag/utredningar/kaizen för att stötta produktionsenheten. Du kommer att jobba med den strategiska planen för produktionsenheten antingen genom att vara en kontaktyta mot verkstaden eller verkställa punkter i planen.  

Vanligt förekommande gränssnitt i ditt arbete är; produktverkstäder, finans, inköp samt underhållsavdelningen.

Erfarenhet
Vi ser gärna att du har en civilingenjörsexamen eller liknande utbildning i kombination med relevant erfarenhet, gärna med inriktning mot produktion eller logistik. Du talar och skriver engelska flytande.

Meriterande är erfarenhet från skärande bearbetning, montering, logistik samt Lean Production.

Personliga egenskaper
Befattningen kräver att du är drivande och har lätt för att ta egna initiativ. Du är resultatinriktad och har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt är analytisk.

Du har även lätt för att överskåda stora projekt med många kontaktytor.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Urban Kjellin, avdelningschef, telefon 0471-24 77 39 eller Martina Jonsson, HR Business Partner, 0471-24 75 61.

Välkommen med din ansökan senast 28 februari 2018. Urval sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg. Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, representant för Ledarna är Kent Johansson 0471-24 70 00.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.