Stockholm Skavsta Flygplats

Sverige

Om Stockholm Skavsta Flygplats

Stockholm Skavsta Flygplats är Sveriges femte största flygplats, efter Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter, Stockholm Bromma och Malmö. Vi erbjuder en operativ och effektiv flygplats med ljusa moderna faciliteter för stora mängder passagerare.

Stockholm Skavsta Flygplats är belägen 100 km söder om Stockholm, nära E4:an.

Flygplatsen är banbrytande inom lågprisflyget i Skandinavien och en idealisk bas för researrangörer och flygbolag. Ryanair förlade sin första skandinaviska bas här och flera andra flygbolag trafikerar flygplatsen.

Passagerarterminalen kan ta emot cirka 3 miljoner passagerare per år och är designad för ytterligare utbyggnad. I terminalen finns butiker, restauranger, växlingskontor, hyrbilsföretag, business lounge mm för våra passagerare och besökare.

Både lång- och korttidsparkering samt drop-off finns i nära anslutning till terminalen. Vi erbjuder också ett tempererat parkeringshus med närmare 700 platser. Det finns regelbundna flygbussar till & från Stockholm, Norrköping och Linköping. Järnvägsspår (Ostlänken) till flygplatsen planeras med en station på flygplatsområdet.

På Stockholm Skavsta Flygplats finns unika förutsättningar för utveckling och expansion.
En strategisk översiktsplan och god tillgång på markområden gör flygplatsen till ett smart val för etableringar. Utvecklingen av miljöstrategier och infrastruktur är påbörjade för att möjliggöra snabba beslut.

I dagsläget är redan ett 40-tal företag verksamma inom området. Flygplatshotellet, som ägs och drivs av Connect Hotels, ligger 100 m från passagerarterminalen.

Sedan 1998 är flygplatsen privatägd, då det brittiska företaget TBI köpte 90,1% av flygplatsen av Nyköpings kommun. I januari 2005 förvärvades TBI av spanska ACDL-koncernen. 1 oktober 2013 såldes Stockholm Skavsta, tillsammans med flera av TBI's flygplatser, koncessioner och managementkontrakt, till det amerikanska bolaget Airports Worldwide, som avser att fortsätta driva och utveckla flygplatserna.

Vår kostnadseffektiva verksamhet med vänlig och hög service är helt enkelt - ett smartare val!

Välkommen till Stockholm Skavsta Flygplats!

1 jobb med Stockholm Skavsta Flygplats

Prenumerera på jobb via e-post