BDO söker IT-Revisor

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 december 2016
Stängs
den 14 januari 2017
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För fjärde året i rad har vi tagit hem första pris i Svenskt Kvalitetsindex (SKI) branschmätning av revisionsbolagens mest nöjda kunder! Har du vad som krävs för att vi ska behålla och utveckla vår kundnöjdhet?

Vi behöver nu bli fler IT-revisorer
IT-revision innebär granskningar av företagens IT-system och processer som är avgörande för pålitligheten i data och information. IT-revision är ett område som växer, något som återspeglas av digitaliseringen som pågår i samhället.

Om tjänsten
Som IT-revisor får du en unik möjlighet till inblick i verksamheterna hos såväl små, medelstora och stora företag. Vi arbetar med allt från enmansföretag till noterade företag på reglerad marknad och hos många kunder finns omfattande och avancerad IT-användning som vi behöver beakta vid vår finansiella revision. Vi söker nu en IT-revisor för medverkan i både utförandet och utvecklingen av IT-revision i samband med våra finansiella revisioner. Du deltar även aktivt i genomförandet av våra finansiella revisioner.

Som IT-revisor ingår du som medlem i de team som granskar respektive kund. Där stödjer du revisionen i alla dess led, från riskanalyser av företagens IT-användning till utförande och rapportering av IT-revisionen. Det innebär att du genomför analyser av företagens IT-system för att förstå IT-systemens roll och betydelse för bokföring och årsredovisning samt de risker denna användning kan innebära. För de IT-system som påverkar redovisningen testar du att viktiga IT-kontroller fungerar, utifrån vår metodik. Till exempel granskar du om företaget har testat och godkänt förändringar i sina IT-system. Resultatet av granskningen

dokumenteras och rapporteras till teamet och i vissa fall även till kund. Som IT-revisor medverkar du också vid utbildning och seminarier avsedda att utveckla de övriga revisorernas kompetens inom IT-området.

Placeringsort är Stockholm, men då kunder vi granskar finns på andra platser så ingår det resor i tjänsten.

Vi erbjuder
Genom vårt utbildningsprogram får du en naturlig karriärutveckling hos oss. Som IT-revisor arbetar du i flera olika team där det finns stort utrymme för självständigt arbete och du förväntas ta stort eget ansvar och utvecklas i rollen och vår organisation. För oss är det en självklarhet att våra medarbetare ska ges förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi har intensiva perioder men med möjlighet att få livspusslet att gå ihop, vi tillämpar därför årsarbetstid.

Dina kvalifikationer

  • Högskole-/universitetsutbildning som ekonom, systemvetare eller ingenjör.
  • Erfarenhet av IT-revision, från revisionsbyrå, konsultföretag, som internrevisor eller från arbete med intern kontroll. Erfarenheten ska omfatta kartläggning av IT-generella kontroller, identifiering av programmerade kontroller, genomförande av granskning av IT baserade kontroller samt substansgranskning med hjälp av IT stöd sk CAAT.
  • Erfarenhet från att delta och genomföra finansiell revision och kunskap om god revisionssed.
  • Erfarenhet från s k SOX 404 granskning är meriterande.

Dina personliga egenskaper

  • Social och utåtriktad samt uppskattar att samarbeta med andra människor och bygga relationer, såväl internt med kollegor som med personal hos våra klienter.
  • Analytisk, ansvarstagande och förstår vikten av att hålla givna deadlines.
  • Pedagogisk och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.
  • Du har en stark integritet och en god förmåga att se helheter och samband.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort vid BDOs kontor på Karlavägen 100 i centrala Stockholm. Tillträde efter överenskommelse.

Frågor och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna Rekryteringskonsult/Partner Lotta Belfrage Palmqvist på 0722-522 373. Ansök snarast, dock senast 15 januari 2017, genom att maila ditt CV och ansökningsbrev till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se eller genom att ansöka direkt via www.constatera.se Urval och intervjuer sker löpande.

Hos oss på BDO tror vi på att våra medarbetare själva är med och påverkar sin framtid – om du har viljan och engagemanget kan du nå hur långt du vill! Är du rätt person att anta denna utmaning och vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling?

Läs mer om oss på www.bdo.se

Välkommen med din ansökan!

Om BDO
Vår vision är enkel: att ge den bästa kundupplevelsen. Det innebär i korthet att vi alltid erbjuder det lilla extra. BDO har som vision att ingen byrå oavsett storlek ska kunna mäta sig med oss i kvaliteten i kundrelationer och kundnöjdhet. Glädjande nog har också BDO den högsta siffran i kundundersökningen Svenskt Kvalitetsindex (SKI), och befäster därmed den position i toppen som vi haft i flera år. Våra nöjda kunder bekräftar därmed att vi har både kompetensen och engagemanget som gör skillnad.

Liknande jobb

Liknande jobb