BDO söker Redovisningsspecialist IFRS

Rekryterare
Plats
Placeringsort i Stockholm, Göteborg eller Malmö
Annonserat
den 14 december 2016
Stängs
den 14 januari 2017
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

För fjärde året i rad har vi tagit hem första pris i Svenskt Kvalitetsindex (SKI) branschmätning av revisionsbolagens mest nöjda kunder! Har du vad som krävs för att vi ska behålla och utveckla vår kundnöjdhet?

Expert inom IFRS-området som stöttar både kunder och kollegor

Om tjänsten
I denna roll bevakar du förändringar kring IFRS och årsredovisningslagen för att analysera och applicera nyheter om redovisningsprinciper enligt IFRS till våra kunder och konsulter.

I rollen är du en person med expertis inom området och blir ett bollplank till medarbetare inom BDO. Din support i redovisningsfrågor är avgörande för BDO:s kvalitet inom området. Du stöttar kunder och konsulter även med redovisningsregler för t.ex. avyttringar, funding arrangements, revenue recognition-frågor samt klassificering av Capex/Opex.

Du deltar i förvärvsanalyser för att se till att IFRS-principer följs. Som expert inom redovisning och tillämpning av IFRS blir det naturligt att du deltar i projekt vid komplicerade fall hos våra kunder samt agerar projektledare i vissa kundprojekt.

Placeringsort i Stockholm, Göteborg eller Malmö (helst i Stockholm).

Vi erbjuder
Genom vårt utbildningsprogram får du en naturlig karriärutveckling hos oss. Det finns stort utrymme för självständigt arbete och du förväntas ta stort eget ansvar och utvecklas i rollen och vår organisation. För oss är det en självklarhet att våra medarbetare ska ges förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi har intensiva perioder men med möjlighet att få livspusslet att gå ihop, vi tillämpar därför årsarbetstid.

Dina kvalifikationer

  • Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi.
  • Flerårig erfarenhet av redovisning, revision i en konsultroll eller som expert på ett börsbolag.
  • Specialiserad på IFRS och brinner för redovisning.
  • Väl förtrogen med svensk redovisning/normering K2/K3
  • Erfarenhet av koncernredovisning.

Dina personliga egenskaper

  • Social och utåtriktad samt uppskattar att samarbeta med andra människor och bygga relationer, såväl internt med kollegor som med personal hos våra klienter.
  • Analytisk, ansvarstagande och förstår vikten av att hålla givna deadlines.
  • Pedagogisk och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.
  • Trivs i konsultrollen inklusive att dela med sig av kunskap.
  • Du har en stark integritet och en god förmåga att se helheter och samband.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placeringsort vid BDO:s kontor på Karlavägen 100 i centrala Stockholm. Tillträde efter överenskommelse.

Frågor och ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna Rekryteringskonsult/Partner Lotta Belfrage Palmqvist på 0722-522 373. Ansök snarast, dock senast 15 januari 2017, genom att maila ditt CV och ansökningsbrev till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se eller genom att ansöka direkt via www.constatera.se Urval och intervjuer sker löpande.

Hos oss på BDO tror vi på att våra medarbetare själva är med och påverkar sin framtid – om du har viljan och engagemanget kan du nå hur långt du vill! Är du rätt person att anta denna utmaning och vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling?

Läs mer om oss på www.bdo.se

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb