Affärsområdeschef Norden till Elpress

Rekryterare
Plats
Gävle, Stockholm, Timrå, Östersund, Örnsköldsvik
Annonserat
den 15 december 2016
Stängs
den 20 januari 2017
Ref:
1088127
Kontakta
Karin Frisendahl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som vår nya affärsområdeschef kommer du att tillhöra en koncern med tillväxtambitioner och med en stark ägarbild där du i din roll får möjlighet att aktivt delta och påverka koncernens fortsatta utveckling.

Arbetsbeskrivning
Som affärsområdeschef för Norden ska du ansvara för att utifrån egna utarbetade affärs- och aktivitetsplaner leda, samordna och följa upp ditt affärsområde gällande produktutveckling, marknadsföring och försäljningsutveckling inom Norden. Du ska planera, föreslå och genomföra strategier och aktiviteter med syfte att öka tillväxten och lönsamheten.

Olika arbetsuppgifter:
• Utarbeta affärs- och aktivitetsplaner
• Utarbeta årlig försäljningsbudget och löpande prognoser.
• Utveckla, organisera, planera och leda marknadsbearbetningen inom Norden.
• Förhandling av samarbetsavtal och uppföljning av befintliga avtal.
• Uppdatera och driva kampanjer av tjänster och produkter för marknaden.
• Ansvara för prislistor och större prisavtal
• Kontinuerligt värdera våra starka och svaga sidor i syfte att göra förbättringar.

Du ingår i ledningsgruppen och några andra tjänsterelaterade råd. Du rapporterar direkt till VD.

Placeringsort är flexibel men vi ser gärna med fördel någonstans nära vårt huvudkontor i Kramfors eller våra försäljningskontor i Sundsvall eller Stockholm.
Resor i tjänsten per år beräknas vara mellan 50-100 dagar.

Vem är du?
Du har utbildning på högskolenivå inom ekonomi/marknadsföring eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av operativ och strategisk försäljning/ marknadsföring inom B2B och några års erfarenhet av personalledning. I tidigare roller har du arbetat nära säljorganisationen i avtalsförhandlingar, affärsuppgörelser och avslut. Meriterande är erfarenhet från liknande tillverkande industri/ produktion. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är krav för tjänsten.

För att lyckas i rollen är du van och framgångsrik i att driva projekt och löpande utveckling i ett högt tempo samt ser till att projekten går i mål. Som person är du handlingskraftig och initiativrik och kan både fatta beslut och genomföra beslutade förändringar. Du är öppen, kommunikativ, förtroendeingivande och har förmågan att skapa långsiktiga relationer på alla olika nivåer. Du har en mycket god strategisk förmåga att upptäcka nya affärsmöjligheter och håller dig uppdaterad om marknadstrender och konkurrenter.

Kontaktperson
Vi samarbetar med Experis Executive i denna rekrytering. Vill du veta mer om tjänsten och hur du söker den är du välkommen att ringa Karin Frisendahl på telefon 070-3774546, karin.frisendahl@se.experis.com.
Det går också bra att kontakta Mattias Östman VD Elpress på telefon 070-5087507. Urvalsprocessen kommer att påbörjas vecka 2 2017.

Om Elpress AB
Elpress AB med huvudkontor i Kramfors tillverkar och marknadsför kontaktpressningssystem för elektriska ledarförbindningar. Elpress är marknadsledande i Norden och säljer bland annat till krävande transformator-, vindkraftverks-, tåg- och telecomindustrier över hela världen. Utveckling och tillverkning av systemen sker i Kramfors. Förutom moderbolaget finns försäljningskontor i Stockholm, Danmark, Tyskland samt Kina. Totalt är vi ca 160 personer i koncernen och omsätter ca 300 Mkr med god lönsamhet och stark tillväxt. Elpress AB ägs av Lagercrantz Group AB som är noterat på Stockholmsbörsen.