Proaktiv Financial Controller till Swisslog

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 20 december 2016
Stängs
den 18 januari 2017
Kontakta
Karin Fors
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Swisslog växer och utökar nu sin ekonomiavdelning med en Financial Controller!

Vad innebär rollen?
Ekonomiorganisationen i Sverige ansvarar för verksamheterna i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Som Financial Controller kommer du att arbeta i en självständig roll med tät dialog med övriga på ekonomiavdelningen och i företaget. Tjänsten innefattar varierande arbetsuppgifter såsom att samordna, och i samarbete med andra, rapportera månads- och kvartalsbokslut, prognoser, affärsplaner och budget för Norden. Du intar en nyckelroll i rapporteringen till moderbolaget. Du arbetar i affärssystemet SAP där all rapportering sker. I rollen ansvarar du även för redovisning, rapportering och moms för de finska och danska filialerna och det ligger även på ditt bord att analysera och följa upp filialernas intäkter, kostnadsutveckling och kassaflöde. Vidare har du en tät dialog med lokala redovisningsbyråer i både Finland och Danmark och du är den som bevakar eventuella ändringar i lagstiftningen i respektive land och ser till att lämpliga åtgärder vidtas.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet av redovisning och Controlling. Mycket goda Excelkunskaper är en förutsättning och om du har erfarenhet av SAP är det mycket meriterande. Utan erfarenhet av SAP är av vikt att du arbetat i något större affärssystem. Du behärskar såväl svenska som engelska flytande i tal och skrift.

Som person är du proaktiv och driver självständigt på saker och ting. Du är även analytisk med ett utvecklat siffersinne och du trivs i en samordnande och självständig roll med stor kontaktyta. Vidare har du god kommunikativ förmåga och du vill i en ny roll utvecklas och lära dig nytt.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia AB (SJR). Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag, dock senast den 18/1 2017. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Fors på telefon 031-333 54 75. Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Swisslog designar, utvecklar och levererar marknadens bästa automationslösningar till framsynta sjukhus, lager- och distributionscentraler. Vi erbjuder integrerade system och tjänster från en enda källa - från rådgivning och design till implementering och livslång kundservice. Bakom företagets succé finns ca 2 500 anställda runt om i världen som hjälper kunder i mer än 50 länder. Huvudkontoret finns i Buchs/Aarau, Schweiz. Swisslog finns på den nordiska marknaden som en stark lokal aktör med ca 350 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Besök oss gärna på www.swisslog.se.

Swisslog är en del av KUKA-gruppen, en ledande global leverantör av intelligenta automationslösningar.
www.kuka.com

Liknande jobb

Liknande jobb